04 Qershor 2020

Let’s Do It Kosova” organizon Forumin “EverGreen Kosovo”

Prishtinë, 27 qershor - Let’s Do It Kosova” ka bërë të ditur se sot do të organizojë Forumin “EverGreen Kosovo”.

Në këtë Forum do të adresohen dhe identifikohen sfidat mjedisore që shkaktojnë ngecje dhe pasoja socio-ekonomike në zhvillimin e një shteti.

Po ashtu do të prezantohen praktikat më të mira në zgjidhjen e problematikave të tilla.

Përmes paneleve, prezantimeve dhe punës në grupe,  akterët relevant njoftohen me perspektivat institucionale, ndërkombëtare dhe shoqërore, si dhe mundësitë e zgjerimit të bashkëpunimit mes tyre.

Forumi ka për qëllim zhvillimin e politikave dhe iniciativave mjedisore, të cilat ndikojnë në ngritjen e vetëdijes së qytetarëve për mbrojtjen e mjedisit si dhe angazhimin maksimal të akterëve përgjegjës në luftimin e fenomenit të ndotjes.

Kalendari

Ngjarjet e datës 4 Qershor 2020

- Mbahet ceremonia e marrjes së detyrës nga Kryeministri i zgjedhur, Avdullah Hoti. (Ndërtesa e Qeverisë, ora 9:00)
   
- Kompanitë e auto-shkollave protestojnë për rifillimin e punës. (Para Ministrise se Infrastruktures, ish-pallati i Rilindjes, ora 10:00)

- Instituti i Kosovës për Drejtësi publikon raportin “Dështimi i gjykatave në mbushjen e Programit për Kompensimin e Viktimave të Krimit”. (Hotel “Sirius”, ora 10:30)
   
-  Mbahet seancë e Kuvendit në të cilën pritet të formohet Komisioni Hetimor Parlamentar për menaxhimin e pandemisë së virusit “COVID-19” nga ana e Qeverisë së Kosovës. (Kuvendi i Kosovës, ora 11:00)

- Në kuadër të Javës së Gjelbër, Komuna e Prishtinës do të organizojë mbjelljen e drunjëve në lagjen Lakrishte. (Lagja Lakrishte në Prishtinë, ora 11:00)

- Këshilli iniciues i punëtorëve të Korporatës Energjetike të Kosovës organizon protestë para mensës së Termocentralit Kosova B. (Termocentrali Kosova B, Obiliq, ora 12:00)