04 Korrik 2020

“Kosova A” aktualisht në prodhim me 300 megavat

Prishtinë, 29 gusht - Drejtori i Korporatës Energjetike të Kosovës (KEK), Njazi Thaqi ka njoftuar se edhe “Blloku A3” në finalizim të remontit, në kohë dhe gjithçka siç është parashikuar.

Thaqi ka deklaruar se nga java tjetër KEK-u me kapacitete të plota në prodhim.

"Kënaqësi dhe krenari me rezultatet e punës në “Kosova A” sikurse edhe në të gjitha njësit tjera të KEK-ut", ka theksuar Thaqi.

Në gjashtëmujorin e parë të këtij viti ai ka thënë se KEK ka tejkaluar të gjitha parashikimet dhe kemi thyer rekorde në mihje, rezerva të thëngjillit, prodhim në “Kosova A” dhe “Kosova B”.

Rezultati, 8 milionë euro profiti i Korporatës.

"Edhe në pjesën e dytë të këtij viti duke e parë disponimin dhe përkushtimin e gjithë punëtorëve jam i bindur se do kemi rezultate edhe më të mira."

"Krenar që jam në krye të këtij gjiganti që është shembulli më i mirë dhe i vetëm i rezultateve dhe suksesit të një Kompanie Publike", ka thënë Thaqi. 

Kalendari

Ngjarjet e datës 4 Korrik 2020

- Shoqata "Miqtë e Amerikës", do të organizojë aktivitet në nderim të 4 korrikut - Dita e Pavarësisë së SHBA ku aktiviteti fillon me pastrimin e sheshit Bill Clinton nga zjarrfikësat e Prishtinës. (Sheshit Bill Clinton, ora 10:00)

- Ministri i Infrastrukturës, Arban Abrashi do të bëjë shenjëzimin e shtigjeve të biçikletave në hyrje të Fushë-Kosovës, te rrethi i kazermës “Adem Jashari”, bashkë me grupin e çiklistëve “Marakli t’biçikletave”. (Parkingu i Ministrisë së Infrastrukturës, ora 10:00)

- Në nderim të 4 korrikut - Dita e Pavarësisë së SHBA pjestarët e Qendrës së Mjekësisë Urgjente të Prishtinë do ta ngrisin flamurin. (Sheshi Bill Clinton, ora 11:00)
 
- Kryeministri merr pjesë në fillmin e fushatë së korrje shirjeve në Kosovë. (Zona Industriale në fshatin Shirokë, Komuna e Suharekës, ora 14:00)