15 Maj 2021

Inaugurohet projekti për prodhim te energjisë së ripërtërishme në Obiliq

Obiliq, 19 nëntor - Nën organizim të Asociacionit të Komunave të Kosovës dhe Komunës së Obiliqit në do te bëhet inaugurimi i Pilot Projektit për prodhim te energjisë elektrike nga burimet e ripërtërishme - sistemit fotovoltaik në ndërtesën e Komunës së Obiliqit.

Ky projekt i pari i këtij lloji në Kosovë që zbatohet nga institucionet lokale është realizuar në kuadër të projektit “Mbështetja e Komunave të Kosovës përmes Asociacionit të Komunave të Kosovës në lehtësimin e zbatimit të politikave të Efiçiencës së Energjisë në nivelin lokal“ i mbështetur nga Qeveria Gjermane përmes Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH, Projekti i Kosovës për Efiçiencë të Energjisë. Projekti është zbatuar nga Kompania “Elen”.

Ne kete inagurim do te jene te pranishem Kryetari i Komunes se Obiliqit, Drejtori Kryesor i GIZ ne Kosove dhe Koordinatori i Projektit.

 

Kalendari

Ngjarjet e datës 15 Maj 2021 - Nga pika kufitare Morinë deri në Bajgorë do të bëhet përcjellja e transportit të jashtëzakonshëm i cili do të ketë 6 automjete në shoqërim te cilat do të jenë me një gjatësi maksimale 75 m. (Pik kufitre Morinë - Vërmicë, ora 00:10)

- Vazhdon vaksinimi i personave të moshës mbi 65 vjeç me vaksinën anti-Covid. (Salla 1 Tetori, ora 8:00)

- BP Home Invest, së bashku me fabrikën InstaBuilt mbajnë konferencë për media lidhur me nisjen e kontingjentit te parë të shtëpive modulare për në SHBA. (Fabrika InstaBuilt - rruga Prishtinë Vushtrri afer fshatit Llazarevë, ora 11:30)

- Lidhja Demokratike e Kosovës mban konferencë për medie. (Selia qendrore e LDK-së, ora 12:00)

- Koordinatori i Qendrës së Vaksinimit në Prishtinë, Niman Bardhi mban konferencë për medie. (Salla 1 Tetori, ora 12:00)