05 Korrik 2020

Çiklistët marshojnë kundër ndotjes së ajrit në Prishtinë

Prishtinë, 23 shkurt - Në kuadër të projektit “Çiklo Sigurt Prishtinë”, çiklistë, ambientalistë dhe qytetarë të ndryshëm marrin pjesë në marshin e çiklistëve kundër ndotjes së ajrit në Prishtinë.

Pikë nisja do të behët nga Instituti Hidrometeorologjik i Kosovës në Fushë Kosovë, në hyrje të Prishtinës deri të Parku i Gërmisë.

Projekti “Çiklo Sigurt Prishtinë” është pjesë e projektit "Empower - Engage - Build Ownership", financuar nga fondet e Bashkimit Evropian, menaxhuar nga Zyra e BE në Kosovë European Union Kosovo, mbështetur nga Balkan Green Foundation dhe Institute for Development Policy (INDEP) dhe implementuar nga Klubi Alpin Prishtina. 

Çiklistët janë të shqetësuar për nivelin e lartë të ndotjes së ajrit në Prishtinë, që vjen edhe si rrjedhojë e dominimit të mjeteve motorike në rrugët e kryeqytetit.

Përveç kushteve minimale të infrastruktrës dhe sigurisë së dobët për komunitetin e çiklistëve, çiklistët tani përballen edhe me ajër të pashëndetshëm (në kushtë të tilla të cilësisë së dobët të ajrit nuk rekomandohet të çiklohet).

Marshi ka për qëllim vetëdijesimin e shoqërisë drejt përdorimit të transportit të qëndrueshëm dhe miqësor me mjedisin - Biçikletës.

Kalendari

Ngjarjet e datës 5 Korrik 2020

- Ministrja e Kulturës, Rinisë dhe Sportit, Vlora Dumoshi Inspekton investimet në fushën e futbollit në fshatin Novosellë të Pejës. (Fshati Novosellë, ora 13:00)

- Kryeministri Avdullah Hoti pret në takim drejtuesit e institucioneve shëndetësore. (Ndërtesa e Qeverisë, ora 13:00)

- Ministrja e Kulturës, Rinisë dhe Sportit, Vlora Dumoshi viziton shpellën “Bukuroshja e Fjetun”, promovim i turizmit kulturor. (Pejë, ora 13:30)

 - Ministrja e Kulturës, Rinisë dhe Sportit, Vlora Dumoshi viziton Garën ndërkombëtare e automobilizimit “Kulla 2020”. (Pejë, ora 15:30)