17 Gusht 2022

QPA bën lansimin e raporti “Pse nuk po funksionojnë inspektimet?”

Prishtinë, 22 qershor - Qendra për Politika dhe Avokim (QPA) bën lansimin e raportit “Pse nuk po funksionojnë inspektimet?”.

Raporti është hartuar në kuadër të projektit “Përtej punësimit” përmes HumanRightivism që mbështet nga Ambasada Suedeze në Kosovë nëpërmjet Community Development Fund (CDF).

Qëllimi i kësaj konference është që të prezantohet dhe të diskutohet rreth raportit i cili analizon disa nga aspektet më të rëndësishme të fushës së punës duke përfshirë këtu kornizën legjislative dhe atë institucionale, me theks të veçantë rolin e Inspektoratit të Punës në mbikëqyrjen e zbatimit të ligjeve në fushën e punës.

Raporti më tej synon të përshpejtojë reformat shumë të nevojshme nëpërmjet avokimit tek akterët kyç institucional.

Kalendari

Ngjarjet e datës 16 gusht 2022

- Ministria e Administrimit të Pushtetit Lokal organizon debatin publik për të prezantuar dhe diskutuar rreth draft Strategjisë Kombëtare dhe Planit të Veprimit për Menaxhimin dhe Kontrollin e Qenve me dhe pa Pronar 2022-2028. (Amfiteatri i Qeverisë në ish ndërtesen e Rilindjes, ora 9:00)

- Kryetari i Partisë Demokratike të Kosovës, Memli Krasniqi, do të takojë Presidentin e Republikës së Shqipërisë, Bajram Begaj. (Kuvendi i Kosovës, Salla N204, ora 9:00 - Mediat mund të marrin pamje në fillim të takimit)

- Komuna e Rahovecit organizon degjim publik me biznese dhe grupe te interesit për buxhetin e vitit 2023 dhe Kornizës Afatmesme Buxhetore për vitet 2024-2025. (Salla e Kuvendit Komunal, ora 11:00)