03 Mars 2021

Prezantohen pretendimet financiare dhe pronësore në dialogun Kosovë-Serbi

Prishtinë, 17 dhjetor - Instituti Demokratik i Kosovës organizon diskutimin online me temë "Pretendimet financiare dhe pronësore në kuadër të dialogut Kosovë-Serbi" , me ekspertë të fushës dhe përfaqësues të shoqërisë civile.

Në kuadër të dialogut Kosovë-Serbi të ndërmjetësuar nga Bashkimi Evropian palët kanë filluar diskutimet rreth temës së pretendimeve financiare dhe pronësore.

Sipas raportimeve palët ende qëndrojnë larg dakordimit të parimeve në kuadër të së cilave do të adresohen këto çështje si pjesë e marrëveshjes finale ligjërisht të obligueshme.  

Ky diskutim ka për qëllim të hedh dritë mbi disa prej elementeve të cilat pritet të adresohen në kuadër të kësaj teme.

Cilat janë pritshmëritë e palës kosovare nga këto diskutime? Cilat çështje pritet të diskutohen në kuadër të kësaj teme? Cilat pritet të jenë sfidat? Mbi çfarë parimesh synohet të zgjidhen pretendimet e palëve?

Në kuadër të këtij diskutimi gjithashtu synohet të diskutohet me ekspertë të fushës mbi çështjet siç janë pensionet, reparacionet, borxhi i jashtëm e kështu me radhë.  

Kalendari

Ngjarjet e datës 3 Mars 2021 - Kolegji Ndërkombëtar i Biznesit në Mitrovicë inauguron projektin “Fuqizimi i autonomisë universitare dhe rritja e llogaridhënies e transparencës së universiteteve të Ballkanit Perëndimor”. (Selia e Kolegjit IBCM, ora 9:00)

- Mbahet seanca gjyqësore kundër të pandehurit Enis Ramadani për vepren penale 'Mbajtja në pronësi, kontroll ose posedim të paautorizuar të armëve'. (Gjykata Themelore në Ferizaj, ora 9:30)

- Avokati i Popullit, Naim Qelaj viziton ekspozitën për fëmijët e vrarë gjatë luftës “Na ishte një herë që kurrë mos qoftë”. (Biblioteka “Hivzi Sylejmani” në Prishtinë, lagjja Dardania, ora 10:00)

- Parlamenti i dytë rural shqiptar organizon konferencë për të diskutuar sfidat dhe veprimet konkrete për mirëqenien e banorëve të zonave rurale. (Platforma Zoom, ora 10:00)

- Pas rritjes së numrit të rasteve me COVID-19 në Gjilan, kryetari i Komunës, Lutfi Haziri, mban konferencë për media pas takimit të Komitetit për menaxhimin dhe parandalimin e përhapjes së COVID-19. (Zyra e krytarit Haziri, ora 10:30)

- Ministria e Kulturës, Rinisë dhe Sportit organizon ceremoninë e shpërndarjes së librave të botuar dhe të blerë me financimin e Departamentit të Kulturës në MKRS. (Biblioteka Kombëtare e Kosovës, ora 11:00)