18 Janar 2019

Ministri Hamza thekson nevojën e disiplinës financiare

Prishtinë, 13 prill - Sot në mbledhjen e Qeverisë së Kosovës, Ministri i Financave ka njoftuar kabinetin qeveritar  me situatën financiare dhe të projekteve zhvillimore të Qeverisë.

Në prezantimin e tij, ministri Bedri Hamza ka përmendur treguesit makroekonomik zhvillimor dhe trendët e zhvillimit të tyre, që paraqesin rëndësi për zhvillimin e vendit.

Ai ka theksuar nevojën e disiplinës financiare për të ruajtur trendët pozitive të zhvillimit në Kosovë, por ka theksuar edhe sfidat që paraqiten në këto zhvillime.

Kabineti Qeveritar ka miratuar vendimin për shpalljen me interes të veçantë publik të pronave të paluajtshme, të cilat do të preken nga realizimi i Projektit “Ndërtimi i Kompleksit Rezidencial Qeveritar” në zonat kadastrale të Prishtinës, dhe Graçanicës. 

Me vendimin e miratuar në mbledhjen e sotme, është bërë plotësimi i Bordit të Drejtorëve të Ndërmarrjes Publike Rajonale të Ujësjellësit “Prishtina” me një anëtar nga lista e kandidatëve të përzgjedhur për anëtar të këtij bordi. 

Kalendari

Ngjarjet e datës 18 janar 2019 - Mbahet mbledhja e Kryesisë së Kuvendit me kryetarët e grupeve parlamentare. (Ndërtesa e Kuvendit, salla  C-301, ora 8:30)

- Kryeministri Ramush Haradinaj pret në takim 120 studentë nga Vjena dhe Venediku nga programi i studimeve  “Europian  Master in Human Rights and Democratisation”. (Ndërtesa e Qeverisë, ora 9:00 - vetëm pamje)

- Kryetar i Sindikatës së Pavarur të Arsimit të Shqipërisë, Nevruz Kaptelli me bashkëpunëtoret e tij vizitojnë Sindikatën e Bashkuar e Arsimit, Shkencës dhe Kulturës e Kosovës të cilët së bashku me Këshillin Grevistë Qendror do t'i vizitojnë grevistët e shkollës fillore “Dardania”. (Shkolla fillore Dardania, ora 10:00)

- Qendra e Lëvizjes Vetëvendosje! në Prishtinë mban konferencë për media. (Zyrat e Vetëvendosjes, ora 11:00)

- Kryetar i Sindikatës së Pavarur të Arsimit të Shqipërisë, Nevruz Kaptelli me bashkëpunëtoret e tij vizitojnë Sindikatën e Bashkuar e Arsimit, Shkencës dhe Kulturës e Kosovës të cilët së bashku me Këshillin Grevistë Qendror do t'i vizitojnë grevistët çerdhes “Gëzimi Ynë”. (Objekti i çerdhes “Gëzimi Ynë” në Prishtinë, ora 11:00)