04 Korrik 2020

Kryesia shqyrton sot raportin e shpenzimeve të Kuvendit

Prishtinë, 28 maj - Kryesia e Kuvendit të Republikës së Kosovës do të mblidhet sot për të shqyrtuar raportin e shpenzimeve të Kuvendit.

Kryesia po ashtu do të shqyrtoj propozim rregulloren për shfrytëzimin e automjeteve të Kuvendit të Kosovës, raportin e shpenzimeve të Kuvendit për periudhën janar-mars 2020, shpenzimet e telefonisë mobile dhe reprezentacionit, mbulimin e shpenzimeve të telefonisë mobile si dhe harmonizimin e akteve të Administratës se Kuvendit me ligjet përkatëse.
 
Po sot në këtë mbledhje kryesia do të shqyrtojë kërkesen e Operatorit te Sistemit, Transmisionit dhe Tregut të energjisë elektrike të Republikës së Kosovës (KOSTT) për miratimin e Planit të biznesit si dhe propozim rregulloren për rendin dhe qasjen e  mediave dhe të publikut në punën e Kuvendit.

Kalendari

Ngjarjet e datës 4 Korrik 2020

- Shoqata "Miqtë e Amerikës", do të organizojë aktivitet në nderim të 4 korrikut - Dita e Pavarësisë së SHBA ku aktiviteti fillon me pastrimin e sheshit Bill Clinton nga zjarrfikësat e Prishtinës. (Sheshit Bill Clinton, ora 10:00)

- Ministri i Infrastrukturës, Arban Abrashi do të bëjë shenjëzimin e shtigjeve të biçikletave në hyrje të Fushë-Kosovës, te rrethi i kazermës “Adem Jashari”, bashkë me grupin e çiklistëve “Marakli t’biçikletave”. (Parkingu i Ministrisë së Infrastrukturës, ora 10:00)

- Në nderim të 4 korrikut - Dita e Pavarësisë së SHBA pjestarët e Qendrës së Mjekësisë Urgjente të Prishtinë do ta ngrisin flamurin. (Sheshi Bill Clinton, ora 11:00)
 
- Kryeministri merr pjesë në fillmin e fushatë së korrje shirjeve në Kosovë. (Zona Industriale në fshatin Shirokë, Komuna e Suharekës, ora 14:00)