22 Gusht 2019

Kompania “We’re hiring n’Mitrovicë” me mbi 140 vende të lira të punës

Mitrovicë, 18 korrik - Nën mbështetjen e GIZ-it, në kuadër të projektit YES i cili ka për synim të rrisë punësimin e të rinjve duke përmirësuar cilësinë e Arsimit, formimin profesional dhe forcimin e mekanizmave të përputhjes ndërmjet ofertës dhe kërkesës në tregun e punës, është formuar kompania virtuale “We’re hiring n’Mitrovicë” e cila kompani në përbërje të saj ka nxënës që hulumtojnë dhe mbledhin informacion për të gjitha mundësitë e punës, vendeve të lira të praktikës dhe ofrimin e shërbimeve. Kjo kompani është duke operuar në ambientet e Shkollës Ekonomike “Hasan Prishtina” në Mitrovicë.

Kompania “We’re hiring n’Mitrovicë” është e ndarë në katër (4) departamente:

- Departamenti i Administratës dhe kontabilitetit (kryen punët logjistike dhe menaxhon financat e kompanisë)

- Departamenti i Zyrës (hulumton mundësitë që ofron tregu i punës dhe kontakton bizneset për caktim të intervistave)

- Departamenti i Terrenit (realizon intervistat me bizneset ne terren, dhe ploteson pyetësorët mbi vendet e lira të punës dhe ofrimin e shërbimeve)

- Departamenti i Menaxhimit të të Dhënave dhe Cilësisë (digjitalizon të dhënat dhe pasuron platformën www.busulla.com me informatat mbi vendet e lira të punës dhe praktikes)

Nxënësit pjesëmarrës në kompani, të cilët kanë rastin që për dy javë rresht të jenë të punësuar virtual në kompani, kanë ndjekur një sërë aktivitetesh për ngritje të kapaciteteve të tyre, para se të fillojnë të zbatojnë njohuritë e fituara edhe praktikisht. Në këtë mënyrë, nxënësit kanë marrë përgjegjësinë që përmes punës së tyre, të i ofrojnë bashkëmoshatarëve, por edhe punëkërkuesëve të tjerë potencial informatat e nevojshme që ofron tregu i punës në Mitrovicë.

Përkrahja institucionale që i është dhënë kompanisë “We’re hiring n’Mitrovicë” nga Komuna e Mitrovicës dhe Qendra për Punësim në Mitrovicë, është një garant që qëndrueshmëria e kompanisë dhe puna e saj të vazhdojë edhe në vitet në vijim, duke pasur parasysh që vetëm gjatë dy javëve të punës, kompania “We’re hiring n’Mitrovicë” ka arritur të gjejë mbi 700 biznese aktive që operojnë në regjionin e Mitrovicës, nga to janë kontaktuar mbi 150 sosh, prej të cilave mbi 50 kompani ofrojnë vende të lira pune dhe praktikë profesioanle, Në total në Mitrovicë janë mbi 140 vende të lira të punës në sektor të ndryshëm që ofron tregu jonë, të cilat mund të gjinden tek platforma www.busulla.com. 

Kalendari

Ngjarjet e datës 22 gusht 2019

- Mbahet seanca plenare e Kuvendit të Republikës së Kosovës në të cilën do të behët shqyrtimi i propozimit të Grupit të deputetëve për shpërndarjen e Legjislaturës së gjashtë të Kuvendit të Republikës së Kosovës. (Kuvendi i Kosovës, ora 10:00)

- Komuna e Prishtinës organizon vendosjen e pesë njësive shtesë të pemëve për pastrimin e ajrit në sheshin "Zahir Pajaziti" ku do të jetë prezent dhe Kryetari i Komunës, Shpend Ahmeti. (Sheshi i 'Zahir Pajazitit', ora 10:00)

 - Mbahet dita e tretë e Etnofestit në të cilën do të mbahet punëtoria kreative, instalacione me atelje te pikëtorëve dhe skulptorëve, punime artizanale, etj. (Ambientet e Etnofestit në fshatin Kukaj, ora 10:30)

- Kryetari i Komunës se Istogut, Haki Rugova do të organizojë dëgjimin me qytetarë për Draft Buxhetin Komunal për vitet 2020-2022. (Salla e Kuvendit Komunal në Istog, Kati III, ora 11:00) 

- Kryetari i Komunës së Prizrenit Mytaher Haskuka do të pret në takim anëtarin e Parlamentit Britanik, John Grogan ku pas takimit do të ketë edhe një konferencë të përbashkët për media. (Shtëpia e Bardhë në Prizren, ora 13:00)

- Aleanca Franceze e Prishtinës, Kino Armata dhe Termokiss organizojnë së bashku edicionin e parë të festivalit "Kino nshehër". (Termokis, ora 20:00)