26 Shtator 2020

Fuqizimi ekonomik i grave tejet i rëndësishëm për zhvillimin e vendit

Prishtinë, 14 shkurt - Nuk mund të ketë fuqizim të grave dhe vajzave nëse kjo nuk shndërrohet në kauzë të përgjithshme sociale, për të cilën angazhohen fuqishëm edhe gratë edhe burrat. Kjo u tha sot gjatë një tryeze të organizuar nga Oda Ekonomike Amerikane në Kosovë.

Vjosa Osmani, Kryetarja e Kuvendit të Republikës së Kosovës, gjatë këtij takimi theksoi rëndësinë e pjesëmarrjes më të madhe të grave në institucionet kyçe të Kosovës, duke shtuar se tani është koha e duhur që ato të ngrisin zërin e tyre për të kontribuuar në zgjidhjen e problemeve më akute me të cilat ballafaqohen gratë dhe vajzat.

Ajo inkurajoi gratë e suksesshme ndërmarrëse që suksesin e tyre ta shfrytëzojnë duke e shpërndarë modelin dhe të arriturat e tyre për t’i inspiruar dhe inkurajuar të tjerat.

Sipas Osmanit, pabarazitë dhe sfidat gjinore janë ende shumë të mëdha në secilin profesion, duke theksuar më tej nevojën e fuqizimit ekonomik të grave, e sidomos të atyre që jetojnë në vende rurale.

Pjesë e panelit të këtij diskutimi ishin edhe Kujtesa Nezaj Shehu, Udhëheqëse e Zyrës në SDP Kosovë; Brikena Avdyli, Drejtoreshë Ekzekutive në Jahjaga Foundation; Merita Limani, Menaxhere e Projektit në Këshillin Evropian, dhe Syzane Aliu, Pronare e Magic Ice, të cilat ndanë përvojat e tyre personale të rrugëtimit në biznes dhe të zhvillimit profesional. 

Kalendari

Ngjarjet e datës 26 Shtator 2020

- Partia Socialdemokrate do të mbaj një aktivitet afër bankës "Pro Credit Bank". (Përballë rektoratit të UP-së, lagjia "Tre Sheshirat", ora 13:00)

- Platforma Bashkë-krijuese GërrGërr organizon ditën e dytë të programit, “Kuzhina Anasjelltas”. (Kino Bahçe, te Lumbardhi në Prizren, ora 18:00)

- Mbahet nata e dytë e edicionit të festivalit Lahuta, Okarina Polifionia. (Ambientet e Qendrës për zhvillimin e kultures tradicionale në Prishtinë, ora 18:30)