26 Shkurt 2021

Finalizohet Plani për Përmirësimin e Integritetit të ATK-së

Prishtinë, 12 nëntor - Administrata Tatimore e Kosovës ka finalizuar hartimin e Planit për Përmirësim të Integritetit, i cili në fund të vitit 2019 kishte nisur të hartohej në bashkëpunim me Programin e USAID-it për Qeverisjen Ekonomike në Kosovë.

Ky plan ka për qëllim të identifikojë fushat që kontribuojnë drejtpërdrejt ose tërthorazi në ambiciet e menaxhmentit për përmirësimin e efikasitetit dhe të integritetit të ATK-së.

Administrata Tatimore e Kosovës gjatë hartimit të Planit për Përmirësim të Integritetit të saj ka zhvilluar konsultime publike me bizneset, odat ekonomike, shoqatat, shoqërinë civile, media, donatorë dhe institucionet publike.

Tryeza konsultative ishin të rëndësishme për ndërtimin e dialogut të strukturuar të parë të këtij lloji për të inkurajuar kontributin publik për të përmirësuar transparencën dhe llogaridhënien e ATK-së.  

Nga të gjitha takime e mbajtura rreth 100 pjesëmarrës kanë dhënë rekomandime e tyre lidhur me pritshmëritë për integritetin e ATK-së.

Përmirësimi i integritetit të ATK-së përmes këtij plani është i fokusuar në përdorimin e të dhënave objektive për matjen e performancës së menaxhimit të brendshëm, komunikimin me publikun dhe tatimpaguesit, si dhe prezantimin e shërbimeve elektronike shtesë për qytetarët që aktualisht kërkojnë vizita fizike në zyrat e ATK-së.

Po ashtu, ky plan do të ndihmojë në përmirësimin e strukturave të brendshme, proceseve, politikave dhe procedurave të burimeve njerëzore për nxjerrjen në pah të çështjeve potenciale të integritetit të punës së stafit të ATK-së.

ATK pret që nga implementimi i këtij plani të rrisë transparencën dhe llogaridhënien, të cilat më pas do ta rrisin edhe më shumë besimin dhe perceptimin e publikut ndaj saj.

 

Kalendari

Ngjarjet e datës 26 Shkurt 2021

- Mbahet mbledhja e dytë e rregullt e Kuvendit Komunal të Rahovecit. (Salla e mbledhjeve të Kuvendit Komunal në objektin e ri të komunës, ora 10:00)

- Këshilli Organizues ''Pranvera Shqiptare 81'' do të bëj nderime dhe do të vendos lule te varri i varri i Adem Demaçit. (Velani, ora 11:00)

- Organizata Etea, përmbyllë fazën e parë të projektit “Biblioteka Qarkulluese me strategjitë e lexim kuptimit”. (Kino Armata, ora 11:00)

- Ministria e Kulturës, Rinisë dhe Sportit organizon ceremoninë e ndarjes së çmimeve në fushën e trashëgimisë kulturore. (Parku arkeologjik "Ulpiana", ora 12:00)

- Këshilli Organizues ''Pranvera Shqiptare 81'' organizon tryezëm përkujtimore për Adem Demaçin në 85 vjetorin e lindjes. (Instituti Albanologjik në Prishtinë, ora 13:00)

- Partia Socialdemokrate do të mbaj një aktivitet pranë objektit të Komunës së Prishtinës. (Objekti i Komunës së Prishtinës, ora 13:00)

- Qendra për Raste Gjyqësore Strategjike platformë e themeluar nga Grupi për Studime Juridike dhe Politike mban konferencën për media me rastin e dorëzimit të Padisë për Konflikt Administrativ kundër Lejes Ujore për Hidrocentralin Brezovica në Shtërpcë të Lëshuar nga Autoriteti Rajonal i Pellgjeve Lumore në kuadër të Ministrisë së Ekonomisë dhe Ambientit. (Para Pallatit të Drejtësisë, Ndërtesa A, ora 14:00)

- Zëdhënësi i KQZ-së, Valmir Elezi mban konferencë lidhur me progresin në procesin e rinumërimit dhe të aktiviteteve tjera që po zhvillohen në këtë qendër. (Qendra e Numërimit dhe Rezultateve, ora 15:00)