02 Qershor 2020

Disa objektet të trashëgimisë moderne të Kosovës të rrezikuara nga AKP-ja

Prishtinë, 6 nëntor - Komiteti ndërkombëtar për dokumentimin dhe konzervimin e Modernizmit ka reaguar rreth së ardhmës së rrezikuar dhe shkatërimit të objekteve që i përkasin periudhës së modernizmit e që janë nën menaxhimin e Agjencionit Kosovar të Privatizimit.

 Bekim Ramku drejtor i KAF ka thënë se në letrën që i është dërguar drejtorit menaxhues të AKP-s Valon Tolaj DoCoMoMo cek disa nga objektet në Prishtinë të cilat janë të rrezikuara nga jokonsiderata e treguar nga AKP-ja për trashëgiminë moderne të Kosovës, të cilën DoCoMoMo_International e vlerëson si pjesë shumë të rëndësishme të Modernizmit Evropian.

"DoCoMoMo_International cek se pas tentimit për tu takuar me menaxhmentin e AKP-së dhe neglizhencës së treguar nga ana e tyre, kjo letër do i dërgohet insitucioneve relevante të Kosovës dhe atyre ndërkombëtare". ka theksuar Ramku. 

DoCoMoMo_International është nisma me e madhe globale që angazhohet për mbrojtjën e Modernizmit, si dhe shërben si trup konsultues për UNESCO-n.   
 

Kalendari

Ngjarjet e datës 2 Qershor 2020 - Mbahet mbledhja e Kryesisë së Kuvendit në të cilën do të shqyrtohet kërkesa e 61 deputetëve për thirrjen e seancës së jashtëzakonshme të Kuvendit. (Ndërtesa e Kuvendit, salla  C-301, ora 10:00 - mbledhja do të mbahet pa prezencën e mediave)

- Lëvizja Vetëvendosje nisë mbledhjen e nënshkrimeve për peticion “Duam Zgjedhje” (Sheshi “Nënë Tereza”, ora 10:00)

- Mbahet seanca e tretë e Kuvendit të Komunës së Gjilanit. (Holli i Gjimnazit Natyror “Xhavit Ahmeti” në Gjilan, ora 10:00) 

- Në kuadër të Javës së Gjelbër, Komuna e Prishtinës do të organizojë mbjelljen e drunjëve në lagjen Dardania. (Lagja Dardania, ora 11:00)

- Komisioni për Ekonomi, Punësim, Tregti, Industri, Ndërmarrësi dhe Investime Strategjike, shqyrton Raportin vjetor të Komisionit të Pavarur për Miniera dhe Minerale për vitin 2019. (Ndërtesa e Kuvendit, C203, ora 11:00)

- Mbahet mbledhja e Kryesisë së Lidhjes Demokratike të Kosovës ku pas mbledhjes, kryetari i LDK-së, Isa Mustafa mban konferencë për medie. (Selia e LDK-së, ora 16:30)