07 Korrik 2020

D4D lasnon punimin qe trajton temën e emigrimit për arsye ekonomike

Prishtinë, 30 qershor - Instituti Demokraci për Zhvillim organizon lansimin e punimit tonë të ri “Mobiliteti i fuqisë punëtore: Një qasje nga poshtë-lart”.

Pjesë e panelit do të jenë Visar Xhambazi, Hulumtues Politikash nga Instituti D4D,  Gersi Gashi Autor i Punimit, Drin Haraçia, Drejtor i Përgjithshëm i Agjencise se Punësimit e Republikës së Kosovës dhe Shpëtim Kalludra, Udhëheqës Divizioni për Masa Aktive dhe Analiza në Tregun e Punës, Agjencia e Punësimit e Republikës së Kosovës.

Punimi trajton temën e emigrimit për arsye ekonomike si dhe ofron rekomandime specificke për institutcionet e Kosovës si dhe Bashkimit Evropian në mënyrë që të parandalojnë largimin e trurit dhe të minimizohen mundësitë për krizë demografike në Kosovë.

Ky hulumtim është publikim i Institutit Demokraci për Zhvillim (D4D), si pjesë e projektit “Rruga Dytësore drejt Europianizimit: Një Qasje Partneriteti”, financuar nga Fondacionet për Shoqëri të Hapur.

Kjo konferencë do të organiozohet në përputhshmëri me rekomandimet e dhëna të IKSHK-së për COVID-19.

Kalendari

Ngjarjet e datës 7 Korrik 2020

- Dr. Basri Sejdiu do të mbajë konferencë për media lidhur me vendimin e Bordit Drejtues për shkarkimin nga detyra e drejtorit të përgjithshëm të SHSKUK. (QKUK, ora 11:00)

- Ministri i Drejtësisë Selim Selimi do të vizitoje Komunën e Prishtinës. (Ndërtesa e Komunës së Prishtinës, ora 11:00)

- Kryetari i Sindikatës së Pavarur të Sektorit Privat të Kosovës, Jusuf Azemi do të mbaj takim me Ministren e financave, znj. Hikmete Bajrami me të cilën do të bisedoj lidhur me pagesën e pagave të  punëtorëve nga pakoja emergjente, tërheqjen e mjeteve për punëtorë nga fondi i kursimeve si dhe eliminimin e gabimeve teknikeve gjatë  aplikimit për pakon fiskale emergjente. (Kabineti i ministres Bajrami, ora 11:00)

- Kryetari i Sindikatës së Pavarur të Sektorit Privat të Kosovës, Jusuf Azemi pas takimit me Ministren e financave, znj. Hikmete Bajrami do të mbaj konferencë për shtyp, ku do të ju njoftojë lidhur me këtë takim. (Zyret e Sindikatës në objektin e ish Gërmisë, ora 11:45)

- Lëvizja Vetëvendosje! mban konferencë për media në të cilën flet nënkryetari Besnik Bislimi. (Zyret e LV-së në Arbëri, ora 12:00)

- Me hapjen e ekspozitës multimediale në hapësirat e SENSE Qendrës në Pulë, Qendra për Drejtësi Tranzicionale në bashkëpunim me Fondin për të Drejtën Humanitare Kosovë nisin kampanjën me titull: Srebrenica 25: Së bashku kundër virusit të mohimit në ditën kur në vitin 1995 ka rënë Srebrenica. (Transmetim direkt livestream http://srebrenica.sensecentar.org, ora 17:00)

- Komuna e Rahovecit mban dëgjim publik me banorët të fshatrave Malësi e Vogël dhe Gexhë. (Objekti i Shkollës Fillore të Mesme të Ulët “Skender Kastrati” në fshatin Malësi e Vogël, ora 19:00)

- Komuna e Rahovecit mban dëgjim publik me banorët të fshatrave Ratkoc, Dejnë, Vrajak dhe Bratotin. (Objekti i Shkollës  Fillore të Mesme të Ulët “4 Dëshmorët” në fshatin Ratkoc, ora 20:00)