11 Gusht 2022

D4D lanson punimin për strategjinë e ardhshme të punësimit

Prishtinë, 24 qershor - Instituti Demokraci për Zhvillim (D4D) organizon lansimin e punimit 'Ide për diskutim: Sugjerime për Strategjinë e ardhshme të Punësimit', që do të mbahet sot në Prishtinë.

Në kuadër të këtij punimi është trajtuar perspektiva e rekomanduar gjinore për Strategjinë e Punësimit dhe Tregut të punës, të cilat do të diskutohen gjatë kësaj tryeze.

Duke pasur parasysh nivelin e ulët të pjesëmarrjes së grave në tregun e punës, diskriminimin dhe ndarjen gjinore të tregut të punës, mungesën e përkrahjes dhe mundësive për gratë, numrin e lartë të grave në sektorin jo-formal, dhe mungesën e politikave adekuate për të adresuar mungesën e barazisë gjinore në treg të punës, ky punim përmban analizën e gjendjes aktuale dhe rekomandimet për përmirësim dhe mundësi të barabarta për fuqizimin ekonomik të grave në Kosovë.

Duke konsideruar rëndësinë e fuqizimit ekonomik të grave dhe barazisë gjinore në tregun e punësi si premisë e zhvillimit të drejtë shoqërorë në shoqërinë kosovare, shpresojmë në pjesëmarrjen dhe kontributin tuaj në këtë konference

Kalendari

Ngjarjet e datës 11 gusht 2022

- Handikos organizon ceremoninë e shpërndarjes së 70 karrocave për personat me aftësi të kufizuara, donacion nga Izraeli, ku do të marrin pjesë ambasadorja e Izraelit, znj. Tammy Ziv, ministrja e Ministrisë për Punë të Jashtme dhe Diasporë,  znj. Donika Gërvalla dhe ministri i Administrimit të Pushtetit Lokal, Elbert Krasniqi. (Qendra e Resurseve për Personat me Aftësi të Kufizuara Adresa: Veternik, ora 10:00)

- Grupi i asamblistëve të Lëvizjes Vetëvendosje në Komunën e Prishtinës mban konferencë për media. (Selia qendrore e Vetëvendosjes, ora 11:00)

- Në qytetin e Vushtrrisë organizohet Akademia Verore "Arbën Xhaferi‘’ edicioni i II-të. (Kalaja e Vjetër të Vushtrrisë, ora 17:00)