04 Korrik 2020

Ambasada Amerikane dhuron donacion për Zyrën e Kryeprokurorit të Shtetit

Prishtinë, 27 maj - Kryeprokurori i Shtetit, Aleksandër Lumezi, ka pranuar një  donacion prej 29 laptopësh nga Ambasada Amerikane në Prishtinë, të cilët do të jenë në shërbim të institucionit të Prokurorit të Shtetit në trajtimin e rasteve të dhunës në familje.

Ceremonia e nënshkrimit të këtij donacioni është zhvilluar ndërmjet Kryeprokurorit Lumezi dhe përfaqësueseve të Ambasadës Amerikane në Prishtinë të kryesuar nga Drejtori i Byrosë për Çështje Ndërkombëtare të Narkotikëve dhe Zbatimit të Ligjit (INL), Shawn Waddoups, i cili ka deklaruar se ky donacion ka për synim që të rrisë kapacitet e punës së prokurorëve dhe mbrojtësve të viktimave.

Qëllimi i këtij donacioni nga Ambasada Amerikane për institucionin e Prokurorit të Shtetit është që t’iu ndihmohet prokurorëve dhe ndihmësve të viktimave që rastet e dhunës në familje të adresohen edhe jashtë orarit të punës, duke iu përgjigjur kështu me urgjencë nevojave të viktimave që kanë pësuar nga aktet e dhunës në familje, veçanërisht  gjatë pandemisë me COVID-19.

Këta laptop të shpërndahen në prokuroritë rajonale për t'u përdorur nga prokurorët në detyra përkatëse si dhe për ndihmësit e viktimave.

Po ashtu, parashihet që disa laptop të shpërndahen edhe për prokurorët e Prokurorisë Speciale, Prokurorisë së Apelit dhe për Zyrën e Kryeprokurorit të Shtetit.

Kryeprokurori Lumezi ka falënderuar Ambasadën Amerikane në Prishtinë për bashkëpunimin dhe ndihmën e vazhdueshme dhënë sistemit prokurorial si dhe ka shprehur gatishmërinë që ky bashkëpunim të vazhdoj edhe në të ardhmen në funksion të forcimit të institucioneve të drejtësisë. 

Kalendari

Ngjarjet e datës 4 Korrik 2020

- Shoqata "Miqtë e Amerikës", do të organizojë aktivitet në nderim të 4 korrikut - Dita e Pavarësisë së SHBA ku aktiviteti fillon me pastrimin e sheshit Bill Clinton nga zjarrfikësat e Prishtinës. (Sheshit Bill Clinton, ora 10:00)

- Ministri i Infrastrukturës, Arban Abrashi do të bëjë shenjëzimin e shtigjeve të biçikletave në hyrje të Fushë-Kosovës, te rrethi i kazermës “Adem Jashari”, bashkë me grupin e çiklistëve “Marakli t’biçikletave”. (Parkingu i Ministrisë së Infrastrukturës, ora 10:00)

- Në nderim të 4 korrikut - Dita e Pavarësisë së SHBA pjestarët e Qendrës së Mjekësisë Urgjente të Prishtinë do ta ngrisin flamurin. (Sheshi Bill Clinton, ora 11:00)
 
- Kryeministri merr pjesë në fillmin e fushatë së korrje shirjeve në Kosovë. (Zona Industriale në fshatin Shirokë, Komuna e Suharekës, ora 14:00)