03 Dhjetor 2020

AKK i ofron ATK-së shkëmbimin elektronik te të dhënave të sistemit kadastral

Prishtinë, 19 nëntor - Zëvendësues, Drejtor i Përgjithshëm i ATK-së Ekrem Hysenaj me bashkëpunëtor sot ka pritur në takim Kryeshefin Ekzekutiv të Agjencisë Kadastrale të Kosovës Avni Ahmeti dhe bashkëpunëtorët e tij,  me të cilët diskutuan për tema që ndërlidhjen me aktivitetet e dy institucioneve.

Qëllimi i këtij takimi ishte ofrimi dhe shkëmbimi elektronik i të dhënave të sistemit kadastral për Administratën Tatimore të Kosovës, të cilat do të mundësonin qasje aktive, si dhe në të njëjtën kohë do të eliminonin procedurat burokratike ose shkëmbimin fizik të të dhënave.

Zëvendësues, Drejtori Hysenaj gjatë takimit ngriti tri çështje të cilat duhet të unifikohen bashkërisht me AKK, atë për pjesën e të dhënave të pasurisë së paluajtshme të tatimpaguesve, unifikimi  adresarit të tatimpagueseve, si dhe heqja e tarifës administrative për ATK në rastet e vendosjes së barrës tatimore për tatimpaguesit nëpër zyrat e kadastrave.

E nga ana tjetër, z.Ahmeti tha se jemi të interesuar që të ngrisim në tjetër nivel bashkëpunimin e dy institucioneve, pasi që janë shumë pika të cilat ATK dhe AKK duhet patjetër të kenë të intensifikuara kanalet e komunikimit, për të cilin AKK tani më ka një platformë moderne digjitale, e cila do të mundësoj alternative të ndryshme në vijën komunikuese dhe bashkëpunuese.

Në fund të këtij takimi, të dy palët u pajtuan që gjatë ditëve në vijim të nënshkruhet një memorandum bashkëpunimi, i cili do të jetë hap i rëndësishme në konkretizimin e pikave, të cilat u ngritën gjatë takimit të sotëm.

 

Kalendari

Ngjarjet e datës 3 Dhjetor 2020

- Me rastin e Ditës Ndërkombëtare të Personave me Aftësi të Kufizuara, Handikos mban konferencën lansuese të Raportit vlerësues mbi qasshmërinë e fëmijëve me aftësi të kufizuara në ndërtesat shkollore të nivelit fillor dhe të mesëm të ulët në Kosovë. (Qendra e Resurseve të Handikos në Veternik, ora 9:30)

- Gjykata Themelore në Ferizaj mban seancën kundër të pandehurit Ibrahim Mustafa Keqpërdorimi i pozitës apo autoritetit zyrtar. (Gjykata Themelore në Ferizaj, ora 9:30)

- Kuvendi i Kosovës mban seancë te veçantë në të cilën do të mbahet debat parlamentar për gjendjen e të drejtave të personave me aftësi të kufizuara në Republikën e Kosovës. (Kuvendi i Kosovës, ora 10:00)

-  Komisioni për Integrim Evropian shqyrton Projektligjin për rimëkëmbjen ekonomike – COVID-19, me amendamentet e Komisionit funksional nga aspekti i përputhshmërisë me legjislacionin e BE-së. (Ndërtesa e Kuvendit, salla N302, ora 10:00)

-  Komisioni për të Drejtat dhe Interesat e Komuniteteve dhe Kthim shqyrton Projektligjin për Rimëkëmbjen Ekonomike - COVID-19, me raport amendamente të Komisionit funksional për Buxhet dhe Transfere. (Ndërtesa e Kuvendit, salla N303 Koha: 10:00  

- Për nder të Ditës Ndërkombëtarë për Personat me Nevoja të Veçanta, ushtruesja e detyres Presidentja, dr.Vjosa Osmani bashkërisht me ambasadorin Britanik, Nicholas Abbott dhe ministrin e Arsimit, Ramë Likaj  nënshkruajnë panon e zotimit për gjithëpërfshirje. Oborri i Kuvendit të Republikës së Kosovës (hyrja nga sheshi, ora 11:30)

- OJQ EC Ma Ndryshe organizon aktivitetet ndërgjegjësuese që ka qëllim të përcjell porosinë vetëdijësuese për eliminimin e pengesave që janë krijuar për shkak të mungesës së gjithëpërfshirjes. (Parku i Qytet në Prizren, ora 11:00 - Keji përballë xhamisë së “Sinan Pashës”, ora 12:00 - Marash, ora 13:00)