01 Qershor 2020

Vendet e Evropës Lindore me qëndrim të përbashkët për bujqësinë në BE

Sofje, 25 shkurt - Ministrat e resorit nga Bullgaria, Polonia, Çekia, Hungaria, Estonia, Lituania, Letonia dhe Rumania miratuan një qëndrim të përbashkët për reformën bujqësore në Bashkimin Evropian.

Ata këmbëngulin për një barazim të subvencioneve të prodhuesve agrarë. Barazimi nuk duhet të jetë për llogari të shteteve, të cilat janë nën nivelin mesatar të pagimeve direkte.

Aplikimi i paktit të gjelbër në bujqësi do të thotë një aplikim me të qëndrueshëm të kimikateve, një mbrojtje të rritur të tokës, ujit dhe ajrit, si dhe aplikim të masave ekologjike klimatike.

Standardet e reja kërkojnë shpenzime më të larta, të cilat duhet të llogariten gjatë pranimit të kuadrit shumëvjeçar financiar, i cili duhet të ruajë nivelet e veta nga periudha 2014-2020, thuhet në deklaratë. 

Kalendari

Ngjarjet e datës 1 Qershor 2020

- Për nder të Ditës Ndërkombëtare të Fëmijëve 1 qershorit, kompania ndërtimore “Qami Construction” do të dhurojë gjak në Qendrën e Transfuzionit të gjakut dhe bën shpërndarjen e dhuratave për fëmijët të cilat janë të shtrirë në Klinikën e Pediatrisë. (Qendra e Transfuzionit të gjakut në QKUK, ora 9:00)

- Në Ditën Ndërkombëtare të Fëmijëve, KOMF organizon konferencën për media për publikimin e Raportit të Monitorimit “Komuna Ime, e Drejta Ime Sociale”. (Hotel Sirius, ora 10:00)

- Në kuadër të Javës së Gjelbër, Komuna e Prishtinës do të organizojë mbjelljen e drunjëve. (Kampusi Universitar të Universitetit të Prishitnë, ora 11:00)

- Komisioni për Ekonomi, Punësim, Tregti, Industri, Ndërmarrësi dhe Investime Strategjike, shqyrton Raportin vjetor të Agjencisë Kosovare të Privatizimit – AKP për vitin 2019. (Ndërtesa e Kuvendit, salla N10, ora 11:00)

- Mbahet ceremonia e dorëzimit të pajisjeve mjekësore dhe mjeteve mbrojtëse kundër COVID-19, për Klinikën Infektive në QKUK, pajisje këto të financuara nga fondet e mbledhura gjatë kampanjës tonë Një kafe si flutur. (Barnatorja Qëndrore, QKUK, ora 11:00)
 
- Instituti për Zhvillimin e Politikave Sociale (IZHPS), me financimin nga FES, publikon hulumtimin “Qasja në mësimin online dhe kushtet e jetesës për familjet përfituese të Skemës së Asstencës Sociale gjatë Covid-19. (Hotel Sirius, ora 11:45)

- Qendra për Këshillim, Shërbime Sociale dhe Hulumtime prezanton hulumtimit “A po ndryshon koncepti i atësisë në Kosovë?”. (https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdlUfSJPvTqynWzbxg2lXiq2Csq7vFeKnBg_kVgfvyHCkfpkQ/viewform,  ora  16:00)

 

- Presidenti i Republikës së Kosovës, Hashim Thaçi mban konferencë për media. (Hapësira në hyrje të Presidencës, ora 16:00)