24 Qershor 2018

Vazhdojnë mbjelljet vjeshtore në Komunën e Klinës

Klinë, 27 tetor - Komuna e Klinës ka bërë të ditur se mbjelljet vjeshtore në rajonin e Klinës janë në fazën përfundimtare. Ka pasur ndërprerje për shkak të kushteve atmosferike por pas përmirësimit të motit, mbjelljet po vazhdojnë me intensitet të shtuar.

 Zyrtarë të Drejtorisë së Bujqësisë, tregojnë se afati optimal për mbjelljet vjeshtore është deri në fund të këtij muaji- tetor derisa mund të vazhdohet edhe në muajin nëntor por preferohet të shtohet sasia e farës.

Sivjet është planifikuar të mbillen gjithsej 5240 hektarë me kulturë vjeshtore, prej tyre 4655 me grurë, 70 elb, 185 thekër dhe 330 hektarë me bimë foragjerë.

Zyrtarë të Drejtorisë së Bujqësisë, kanë mbajtur edhe këshillime për fermerë për mbjellje vjeshtore, blegtori, higjienë të fermave dhe pemëtari. 

Kalendari

Ngjarjet e datës 24 Qershor 2018

- NISMa Socialdemokrate mban Kuvendin e dytë të Punës. (Hotel Emerald, ora 14:00)

- Lëvizja Vetëvendosje! mban konferencë për media. (Zyret e Vetevendosjes, ora 14:00)

- Federata e pingpongut të Kosovës do të organizojë Turneun në pingpong për ditën e Çlirimit. (Prishtin, ora 10:00)