02 Mars 2021

UNDP mbështet Prizrenin në uljen e emetimeve të gazrave serrë

Prizren, 11 shtator - Programi i Kombeve të Bashkuara për Zhvillim (UNDP) në Kosovë, përmes projektit  "Mbështetja për një Prizren të Qëndrueshëm – Projekti për inicimin e VDKZ-ve (Veprimet e Duhura Kombëtare për Zbutje ndaj ndryshimeve klimatike) financuar nga Agjencia Austriake për Zhvillim (ADA) dhe Komuna e Prizrenit, organizojnë prezantim publik sot në ambientin e mbrendshëm të kinemasë Lumbardhi.

Qëlimi kryesor i ngjarjes publike është prezantimi i pilot ndërhyrjeve të përzgjedhura si VDKZ-të Urbane, të cilat do të implementohen në Prizren.

Znj. Xheva Berisha Rexhepi, menaxhere e projektit Urban NAMAs (inicimi i VDKZ-ve) në UNDP do t’i përshëndes të pranishmit me një fjalë hyrëse mbi këtë temë si dhe do të paraqesë një përmbledhje mbi rëndësinë dhe qasjen e këtij projekti.

 Genc Besimi i G-Project sh.p.k. do të prezantojë njërën nga iniciativat e përzgjedhura për t'u implementuar të titulluar "Rikonstrukcioni i gjelbër të rrugëve, rrugicave dhe parkingjeve në Qytetin e Prizrenit".

Kalendari

Ngjarjet e datës 2 Mars 2021

- U.d. Presidentja Vjosa Osmani pret në takim të ngarkuarin e BE-së për dialogun Kosovë-Serbi, Miroslav Lajçak. (Kabineti i Presidentes, ora 8:00)

- Kryetari i Partisë Demokratike të Kosovës, Enver Hoxhaj pret në takim përfaqësuesin e BE-së për dialogun Kosovë - Serbi, Miroslav Lajçak. (Zyret e Selisë Qendrore të PDK-së, ora 9:50 - mediat të marrin pamje nga ky takim)

- Komisioni Rregullativ i Prokurimit Publik dhe USAID në Kosovë, lansojnë dy module të reja të prokurimit elektronik. (Hotel Swiss Diamond, ora 10:00)

-  Koalicioni ad-hoc i organizatave të shoqërisë civile dhe aktivistëve mbajnë konferencë për media, me ç’rast do të bëhet dorëzimi i përgjigjes në padinë e ngritur nga kompania KelKos Energy Sh.p.k ndaj aktivistes Shpresa Loshaj.  (Para objektit të Gjykatës Themelore, dega Deçan, ora 11:00)  

- Naša Inicijativa organizon protestë paqësore kundër uzurpimit të vendeve të garantuara në parlament si pasojë e një procesi jodemokratik zgjedhor dhe të kompromentuar nga manipulime në zgjedhjet e parakohshme parlamentare më 14 shkurt 2021. (Pikënisja e protestës fillon nga Hotel Grandi, ora 12:00)