27 Nëntor 2020

Prezantohet pojekti "Mbështetja e shfrytëzimit të tokave”

Prishtinë, 26 maj - Ministria e Bujqësisë, Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural, në bashkëpunim me Zyrën Ndërlidhëse të Komisionit Evropian në Kosovë prezantojn fillimin e projektit “Mbështetje e mëtutjeshme e shfrytëzimit të tokave” .

Projekti i BE-së FSLU synon të kontribuojë në rritjen e qëndrueshme të prodhimtarisë së tokave dhe shfrytëzimit optimal nëpërmjet asistencës së reformës së tokave dhe planifikimit të qëndrueshëm hapësinor të tokave rurale. Gjatë nismës së projektit palët relevante me interes, komuniteti ndërkombëtar i donatorëve dhe publiku do të njoftohen me objektivat e projektit dhe rezultatet e planifikuara.

Ministria e Mjedisit dhe Planifikimit Hapësinor, Agjencia Kadastrale e Kosovës, Agjencia Kosovare e Pronave së bashku me 7 komunat e përzgjedhura do të jenë palët e drejtpërdrejta përfituese. Projekti do të implementohet nga konsorciumi i përbërë nga GFA Consulting Group GmbH (udhëheqës) dhe BVVG e Gjermanisë, dhe DLG e Holandës. Projekti do të zgjas 24 muaj dhe do të përfundojë në shkurt të vitit 2012.

Kalendari

Ngjarjet e datës 27 Nëntor 2020

- Komisioni për Legjislacion, Mandate, Imunitete, Rregulloren e Kuvendit dhe mbikëqyrjen e Agjencisë kundër Korrupsionit shqyrton shkresën nga Malcolm Simmons, ish kryetar i Asamblese së Gjyqtarëve të EULEX-it, përfaqësuar sipas autorizimit nga dr. Artan Qerkini, avokat. (Ndertesa e Kuvendit, salla N302, ora 9:30)

- Kuvendi i Republikës së Kosovës vazhdon seancën plenare. (Ndërtesa e Kuvendit, ora 10:00)

- Instituti për Politika Zhvillimore mban konferencë për media me temë “Promovimi i efiçiencës së energjisë dhe burimeve të ripërtëritshme në Kosovë”. (Hotel Sirius, ora 10:00)

- Ministri i Infrastrukturës, Arban Abrashi, merr pjesë në nisjen e asfaltimit të zgjerimit të llotit të 4 të rrugës Podujevë - Prishtinë, gjegjësisht në fshatin Llugë. (Rruga Podujevë - Prishtinë, fshati Llugë, ora 11:00)

- Kryeministri Avdullah Hoti merr pjesë në shënimin e Ditës së Forcës së Sigurisë së Kosovës. (Kazerma Adem Jashari në Prishtinë, ora 12:00)

- Ministria e Mbrojtjes organizon ceremoninë e shënimit të Ditës së Forcës. (Ambientet e kazermës “Adem Jashari” në Prishtinë, ora 12:00)

- Aleanca Kosovare e Bizneseve  Kryeministri Avdullah Hoti do e përcjellin realizimin e eksportit të produkteve kosovare në Serbi e që lidhet me marrveshëjen në Shtëpinë e Bardhë në Washington për bashkëpunim ekonomik Kosovë - Serbi e cila pason me një marrëveshje mes dy operatorëve ekonomik. (Objekti i Agrokosova Holiding në zona industriale - Shirokë, Suharekë, ora 14:00)

- Kryeministri Avdullah Hoti në kuadër të Javës së Biznesit Kosovar 2020, viziton Verarinë ‘’Agro Kosova Holding ’’ në Suharekë. (Veraria ‘’Agro Kosova Holding ’’, Suharekë, ora 14:00)

 

- Partia Demokratike e Kosovës, Dega në Podujevë, bën sot përmbylljen e fushatës zgjedhore përmes një konference për media. (Restorant “Artela”, ora 14:00)