11 Korrik 2020

Nga 1 mijë euro për vreshtarët

Prishtinë, 21shtator- Qeveria e Kosovës ka vendosur tu japë Vreshtarëve të Rahovecit nga 1 mijë euro për hektarë subvencion. 50 për qind e pagesës do të bëhet këtë vit dhe 50 për qind në fillim të vitit të ardhshëm. Këtë e ka konfirmuar zëvendëskryeministri i Qeverisë së Kosovës, Hajredin Kuçi në një takim që priti përfaqësuesit e vreshtarëve.

Kuçi tha se Qeveria e Kosovës ka marrë vendim që për tokën e rrushit të përpunuar ti ndaj nga njëmijë euro për hektar subvencion nga qeveria e Kosovës .

“Nuk dëshirojmë të shohim asnjë qytetarë duke protestuar dhe aq më pak njerëzit që janë të përkushtuar ta punojnë tokën e tyre”, tha ai.

Ndërsa përfaqësuesi i vreshtarëve të Rahovecit, Labinot Shulina thotë se kjo shumë do t’i nxjerr nga kriza vreshtarët dhe do t’i motivoi për punë. “Vendimi është shumë i drejtë dhe i domosdoshëm i cili u ka dalë në ndihmë vreshtarëve që ato investime që kanë bërë në njëfarë mënyre t’i kthejnë dhe t’i paguajnë ato subvencione e të mos dëmtohen në këtë drejtim”.

Nga ana tjetër Kryetari i Komunës së Rahovecit, Qazim Qeska, thotë se vreshtarët si dhe familjarët e tyre janë krenar për arsye se kërkesat e tyre janë realizuara qind për qind ashtu siç kanë kërkuar zgjidhje nga Qeveria e Republikës së Kosovës. “Qeveria e Republikës së Kosovës ka bërë zgjidhjen më të mirë të mundshme dhe kjo ofertë është mirëpritur nga përfaqësuesit e vreshtarëve të Komunës së Rahovecit” tha Qeska.
 

Kalendari

Ngjarjet e datës 11 Korrik 2020

- Në Ditën Botërore të Popullsisë, organizata SIT, organizon aktivitetin ku do të prezantojë statistikat e rasteve të raportimit të dhunës në Kosovë gjatë pandemisë COVID-19. (Sheshi "Zahir Pajaziti" në Prishtinë, ora 9:00)

 - Aktivistë të shoqërisë civile organizojnë aksionin simbolik për të kërkuar drejtësi për Kujtimin pasi qe po bëhen 1 vit prej kur 11 vjeçari nga Fushë Kosova, u përdhunua e u vra.  (Përpara Këshillit Prokurorial të Kosovës në Prishtinë, ora 11:00)

- SENSE Qendra për Drejtësi Tranzicionale në bashkëpunim me Fondin për të Drejtën Humanitare Kosovë organizojnë transmetimin live të ceremonisë komemorative në Srebrenicë. (Qendra Kulturore Informative Boshnjake - Rr. Agim Ramadani, nr. 375 - Aktash, ora 12:00)

- Me rastin e 25 vjetorit të gjenocidit në Srebrenicë mbahet ligjëratë "25 vjet pas gjenocidit në Srebrenicë" me ligjërues Akademik Ferid Muhić Moderator dhe bashkëbisedues Bekim Blakaj - Drejtor Ekzekutiv i Fondit për të Drejtën Humanitare në Kosovë. (Livestream në Facebook - Humanitarian Law Center, ora 15:00)

- SENSE Qendra për Drejtësi Tranzicionale në bashkëpunim me Fondin për të Drejtën Humanitare Kosovë organizojnë shfaqjen e ekspozitës multimediale “Gjenocidi në tetë akte”. (Sheshi Skënderbeu, ora 17:30)

- - Me rastin e 25 vjetorit të gjenocidit në Srebrenicë bahet aksion simbolik: Ndezje e qirinjëve para Teatrit Kombëtar të Kosovës. (Para Teatrit Kombëtar të Kosovës, ora 20:00)