06 Qershor 2020

Neser, fillon deratizimi pranveror

Prishtinë,16 prill - Komuna e Prishtinës ka njoftuar se ka filluar procesin e deratizimit pranveror eleminimit të brejtësve i rrjetit të kanalizimit, bodrumeve dhe garazhave publike nëpër lagjet e Prishtinës.

 

Ky process ka për qëllim ruajtjen e shëndetit publik përmes zvogëlimit dhe mbajtjes nën kontroll të numrit të brejtësve që qarkullojnë nëpër rrjetin e kanalizimit e që mund të paraqesin kërcënim për shëndetin publik të qytetarëve.


Bashkëpunimi i qytetarëve në këtë aktivitet është shumë i rëndësishëm. Prandaj, lusim qytetarët të na përkrahin në mënyrë që ky aktivitet të realizohet me sukses. 

 

Kërkohet nga qytetarët që ti hapin dyert e podrumeve dhe garazhave në mënyrë që të sigurohet qasje e lehtë në këto hapësira, derisa monitorimi i këtij procesi do të jetë i vazhdueshëm. 

 

Orari i deratizimit nëpër lagje:

Lakërishte dhe Dardani / 17 – 22 prill Ulpiana / 23 – 25 prill Kodra e Diellit, Aktashi / 26 – 29 prill Qendra e Qytetit me garazha / 30 prill – 2 maj Vellusha , Blloku I I-rë, dhe i II-të / 03 maj Tophane, Ndërtesat te Fusha e Pajtimit / 04 maj Trajtim plotësues sipas nevojës / 06 maj

 

Kalendari

Ngjarjet e datës 6 Qershor 2020

- Mbahet mbledhja e Qeverisë së Kosovës. (Ndërtesa e Qeverisë, ora 10:00)

- Ministria e Infrastrukturës ndalon qarkullimin e automjeteve në segmentin “Konjuh-Babush” autoudha “Arbën Xhaferi”, në të dy drejtimet e lëvizjes për shkak të zhvillimit të punimeve. (Segmenti “Konjuh-Babush” autoudha “Arbën Xhaferi”, ora 10:00)