03 Mars 2021

Ministria e Bujqësisë prezanton Master Planin e Ujitjes në Kosovë

Prishtinë, 19 janar - Ministria e Bujqësisë, Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural (MBPZHR) organizon sot ngjarjen promovuese të Master Planit të Ujitjes në Kosovë - #KIMP.

Projekti për Bujqësi dhe Zhvillim Rural (ARDP) i themeluar nga Banka Botërore dhe që zbatohet pëmes Ministrsë së Bujqësisë, Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural prezanton strategjinë kombëtare për ripërtëritjen e sistemit të ujitjes në të gjithë vendon tonë.

Në kuadër të këtij studimi janë bërë analiza dhe vlerësime të detajuara të potencialit të resurseve ujore dhe tokës bujqësore që ka vendi ynë për tu përdorur në sektorin e bujqësisë duke e finalizuar kështu strategjinë që sot quhet Master Plani i Ujitjes dhe Korniza Investuese për sektorin e ujitjes në Kosovë.

Master Plani jep pasqyrën reale se sa ujë kemi dhe sa tokë bujqësore mund të ujisim nëse e përdorim kapacitetin e plotë të ujit për ujitje.

Gjithashtu Plani pasqyron projektet prioritare ku do të duhet të punohet duke përfsihë këtu investimet e reja dhe ato të rehabilitimit të skemave eksistuese të ujitjes.
 

Kalendari

Ngjarjet e datës 3 Mars 2021 - Kolegji Ndërkombëtar i Biznesit në Mitrovicë inauguron projektin “Fuqizimi i autonomisë universitare dhe rritja e llogaridhënies e transparencës së universiteteve të Ballkanit Perëndimor”. (Selia e Kolegjit IBCM, ora 9:00)

- Mbahet seanca gjyqësore kundër të pandehurit Enis Ramadani për vepren penale 'Mbajtja në pronësi, kontroll ose posedim të paautorizuar të armëve'. (Gjykata Themelore në Ferizaj, ora 9:30)

- Avokati i Popullit, Naim Qelaj viziton ekspozitën për fëmijët e vrarë gjatë luftës “Na ishte një herë që kurrë mos qoftë”. (Biblioteka “Hivzi Sylejmani” në Prishtinë, lagjja Dardania, ora 10:00)

- Parlamenti i dytë rural shqiptar organizon konferencë për të diskutuar sfidat dhe veprimet konkrete për mirëqenien e banorëve të zonave rurale. (Platforma Zoom, ora 10:00)

- Pas rritjes së numrit të rasteve me COVID-19 në Gjilan, kryetari i Komunës, Lutfi Haziri, mban konferencë për media pas takimit të Komitetit për menaxhimin dhe parandalimin e përhapjes së COVID-19. (Zyra e krytarit Haziri, ora 10:30)

- Ministria e Kulturës, Rinisë dhe Sportit organizon ceremoninë e shpërndarjes së librave të botuar dhe të blerë me financimin e Departamentit të Kulturës në MKRS. (Biblioteka Kombëtare e Kosovës, ora 11:00)