17 Korrik 2018

Ministri Rikalo merr pjesë në takimin e ministrave të bujqësisë të EJL-së

Prishtinë, 17 nëntor - Ministri i Bujqësisë, Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural, Nenad Rikalo, së bashku me drejtorin e Departamentit të Vreshtarisë dhe Verës, Bekim Hoxha mori pjesë në takimin e rregullt vjetor të ministrave të bujqësisë të Evropës Juglindore (EJL).

Ky është takimi i 11-të me radhë dhe është mbajtur në Jahorinë të Bosnje dhe Hercegovinës, i organizuar nga Ministria e Tregtisë së Jashtme dhe Marrëdhënieve Ekonomike të BeH dhe Grupi Punues Rajonal për Zhvillimin Rural të Evropës Juglindore (SWG).

Vëmendje e veçantë në këtë takim iu kushtua bashkëpunimit të ardhshëm rajonal dhe reformave në fushën e sektorit të bujqësisë dhe zhvillimit rural në procesin e afrimit të rajonit të Evropës Juglindore me Bashkimin Evropian.

Ministrat e bujqësisë dhe delegacionet e shumta, gjithashtu diskutuan për shkeljen e prodhimit bujqësor dhe zhvillimin rural në rajonin e EJL përmes proceseve të bashkëpunimit rajonal në këtë pjesë të Evropës.

Nikoqirë të këtij takimi për këtë vit ishin Ministri i Tregtisë së Jashtme dhe Marrëdhënieve Ekonomike, Mirko Saroviç dhe Sekretari i Përgjithshëm i SWG, Boban Iliç.Kalendari

Ngjarjet e datës 17 Korrik 2018 - Përkujtohet 20 vjetori i rëniës se dëshmorëve të Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës, Bashkim Kerolli dhe Adem Ademi. Te vendi i quajtur Rrasa e Zogut të kufiri Shqipëri - Kosovë, ora 10:00 - nisja behet nga fshati Polac, ora 8:00) 

- Mbahet mbledhja e Komisionit për Administratë Publike, Qeverisje Lokale dhe Media në të cilën do të shqyrtohet projektligji për lirinë e asociimit në Organizata Joqeveritare. (Ndërtesa e Kuvendit, salla N 225, ora 10:00)

- Mbahet ceremonia e inaugurimit te impiantit të trajtimit të ujërave të zeza në fshatin Mramor. (Bregu lindor i Liqenit të Badocit pranë fshatit Mramor, ora 10:00)

- Kryeministri Ramush Haradinaj pret në takim përfaqësues të projektit të GIZ-it gjerman dhe nxënës nënshkrues të peticionit për ngritjen e kapaciteteve në arsim. (Ndërtesa e Qeverisë, ora 10:30)

- Mbahet mbledhja e Komisionit për Zhvillim Ekonomik, Infrastrukturë, Tregti, Industri dhe Zhvillim Rajonal në të cilën do të shqyrtohet projektligji për Produkte të Ndërtimi. (Ndërtesa e Kuvendit, salla N 10, ora 11:00)

- Oda Ekonomike e Kosvës organizon takim me delegacionin e organizatës prestigjioze “The Heritage Foundation”. (Objekti i Odës Ekonomike të Kosovës, ora 14:00)

- Zyra e Bashkimit Evropian në Kosovë/BE, së bashku me Këshillin Gjyqësor të Kosovës, do të fillojë zyrtarisht procesin e digjitalizimit të shënimeve të dënimeve të vjetra në tërë Kosovën. (Hotel Swiss Diamond, ora 14:00)

- Kryeministri Ramush Haradinaj merr pjesë në mbledhjen e Qeverisë së Republikës së Kosovës. (Ndërtesa e Qeverisë, ora 14:00)

- Kryeministri Ramush Haradinaj merr pjesë në ceremoninë e nënshkrimit, me rastin e blerjes së automjeteve multi funksionale ushtarake të lëvizshmërisë së lartë nga Qeveria e Kosovës për Forcën e Sigurisë së Kosovës. (Kazerma Adem Jashari në Prishtinë, ora 16:00)