09 Mars 2021

Let’s Do It dhe lëvizja globale River Cleanup pastrojnë lumin Drin

Istog, 31 tetor - Let’s Do It në bashkëpunim me lëvizjen globale River Cleanup do të zhvillojë aksion pastrimi në lumin Istog që është degë e lumit Drin në vendin tonë, më saktësisht te “Ura e Gurit” në fshatin Zallq të Istogut.

Këtij organizimi iu është bashkuar edhe komuna e Istogut.

Gjatë këtij aksioni do të largohet sasi e konsideruar e mbeturinave, duke filluar nga mbetjet e shumta plastike, mbetjet inerte dhe të tjera.

Në këtë aksion, për herë të parë do të lansojmë edhe përdorimin e pajisjes “Trash boom”, e cila shërben si barrierë për mbeturinat që mund të ikin nga rrjedha e lumit gjatë pastrimit.

Pjesëmarrës në aksion do të jenë edhe përfaqësues të komunës së Istogut. Për shkak të gjendjes me pandeminë, numri i vullnetarëve në aktivitet është i reduktuar!

Let’s Do It dhe River Cleanup vitin e kaluar realizuan aksione për pastrimin e lumit Drin, përveç në komunën e Istogut, edhe në komunën e Pejës, Malishevës, Rahovecit e Deçanit. Këto akione të përbashkëta kanë për qëllim ngritjen e vetëdijes për ndotjen e madhe që po u shkaktohet ekosistemeve ujore, sidomos nga plastika, duke aktivizuar vetë qytetarët që të bëhen pjesë e zgjidhjes së këtij problemi.  

 

Kalendari

Ngjarjet e datës 9 Mars 2021 - Institucioni i Avokatit të Popullit organizon një tryezë diskutimi në lidhje me publikimin e dy raporteve me rekomandime në të cilën do të merr pjesë edhe Presidentja Vjosa Osmani. (Hotel International Prishtina në Veternik, ora 9:30)

- Oda e Mjekëve ndan mirënjohje përkujtimore për mjekët që janë ndarë nga jeta gjatë vitit 2020 dhe  institucionet shëndetësore mbështetëse të rajonit të Prishtinës, për kontributin e dhënë në luftën kundër pandemisë. (Qendra e Telemjekësisë në QKUK, ora 10:00)

- Programi për Drejtësi Komerciale në bashkëpunim me Innovation Centre Kosovo, organizojnë diskutim rreth ngritjes të vetëdijes për bizneset fillestare të sapo themeluara dhe sipërmarrësit e rinj me fokus në drejtësinë komerciale, pjesa e sistemit të drejtësisë që siguron çasjen e bizneseve në drejtësi. (Innovation Centre Kosovo -https://www.facebook.com/ickosovo, ora 10:00)

- Mbahet ceremonia e zbarkimit të kontingjentit të Forcës së Sigurisë të Kosovës në misionin e parë paqësorë jashtë vendit në të cilën do të merr pjesë Presidentja Vjosa Osmani dhe Kryeministri në detyrë, Avdullah Hoti. (Salla e sporteve në kazermën ''Adem Jashari'', ora 10:45)   

- Partia Liberale Egjiptiane dorëzon ankesë në Gjykatën Supreme për anulimin edhe të pesë vendvotimeve tjera. (Gjykata Supreme e Kosovës, ora 11:00)