03 Dhjetor 2020

Kryeministri Thaçi sot hap fushatën e korrje shirjeve

Prizren, 8 korrik - Kryeministri i Republikës së  Kosovës Hashim Thaçi do të bëjë hapjen solemne të fushatës së korrje shirjeve në fshatin Korishë të komunës së  Prizrenit.

Në hapjen zyrtare do të jetë i pranishëm edhe. Blerand Stavileci, ministër i Bujqësisë, Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural të Republikës së Kosovës si dhe shumë personalitete të tjera të jetës politike dhe shoqërore të Kosovës  dhe fermerë të këtij rajoni.

 

Qeveria e Republikës së Kosovës ka ndarë subvencione në vlerë pre  500.000 euro për derivatet e naftës, me qëllim që çmimi i korrje-shirjeve të jetë më i lirë dhe unik në tërë territorin e Kosovës.

Në tërë Kosovën sivjet me drithëra të bardha  pritet të korren  gjithsej 76 mijë hektarë, kurse të angazhuar për korrje shirje do të jenë  1352  autokombajna.

Për korrje-shirjet e sivjetme secilit autokombajner  i nevojiten së paku 1.120 litra naftë për korrjen e  56 hektarëve dhe  çdo autokombajner do të ketë subvencion 30%  më lirë në çmimin kushtues për litër të naftës  për fushatën e korrje shirjeve.

Këtë subvencion edhe sivjet e jep Qeveria e Republikës së Kosovës, përkatësisht MBPZHR-ja.

Kalendari

Ngjarjet e datës 3 Dhjetor 2020

- Me rastin e Ditës Ndërkombëtare të Personave me Aftësi të Kufizuara, Handikos mban konferencën lansuese të Raportit vlerësues mbi qasshmërinë e fëmijëve me aftësi të kufizuara në ndërtesat shkollore të nivelit fillor dhe të mesëm të ulët në Kosovë. (Qendra e Resurseve të Handikos në Veternik, ora 9:30)

- Gjykata Themelore në Ferizaj mban seancën kundër të pandehurit Ibrahim Mustafa Keqpërdorimi i pozitës apo autoritetit zyrtar. (Gjykata Themelore në Ferizaj, ora 9:30)

- Kuvendi i Kosovës mban seancë te veçantë në të cilën do të mbahet debat parlamentar për gjendjen e të drejtave të personave me aftësi të kufizuara në Republikën e Kosovës. (Kuvendi i Kosovës, ora 10:00)

-  Komisioni për Integrim Evropian shqyrton Projektligjin për rimëkëmbjen ekonomike – COVID-19, me amendamentet e Komisionit funksional nga aspekti i përputhshmërisë me legjislacionin e BE-së. (Ndërtesa e Kuvendit, salla N302, ora 10:00)

-  Komisioni për të Drejtat dhe Interesat e Komuniteteve dhe Kthim shqyrton Projektligjin për Rimëkëmbjen Ekonomike - COVID-19, me raport amendamente të Komisionit funksional për Buxhet dhe Transfere. (Ndërtesa e Kuvendit, salla N303 Koha: 10:00  

- Komisioni Qendror i Zgjedhjeve mban mbledhjen ku shpall rezultatet përfundimtare të jashtëzakoshme për Kryetar të Komunës së Podujevës dhe Mitrovicës së Veriut, të cilat u mbajtën më 29 nëntor 2020. (Ndërtesa e KQZ-së, kati 4, ora 10:00)

- Për nder të Ditës Ndërkombëtarë për Personat me Nevoja të Veçanta, ushtruesja e detyres Presidentja, dr.Vjosa Osmani bashkërisht me ambasadorin Britanik, Nicholas Abbott dhe ministrin e Arsimit, Ramë Likaj  nënshkruajnë panon e zotimit për gjithëpërfshirje. Oborri i Kuvendit të Republikës së Kosovës (hyrja nga sheshi, ora 11:30)

- OJQ EC Ma Ndryshe organizon aktivitetet ndërgjegjësuese që ka qëllim të përcjell porosinë vetëdijësuese për eliminimin e pengesave që janë krijuar për shkak të mungesës së gjithëpërfshirjes. (Parku i Qytet në Prizren, ora 11:00 - Keji përballë xhamisë së “Sinan Pashës”, ora 12:00 - Marash, ora 13:00)