14 Tetor 2019

Kovraga shënon ditën tradicionale të vjeljes së mollës

Istog, 23 shtator  - Është shënuar manifestimi tashmë tradicional i vjeles së mollës “Dita e Mollës”, për të katërmbëdhjetin vit me radhë në Kovragë, me çrast pjesë e aktivitet ishte kryetari i komunës Haki Rugova, përfaqësues nga Ministria e Bujqësisë, përfaqësues të Shoqatës “Pema”  si dhe qytetarë të shumë që kishin ardhur që bashkë të festojnë ditën e mollës.

Me këtë rast të pranishmit i përshëndeti kryetari Haki Rugova dhe tha që fermerët që kultivojnë molla meritojnë përkrahje të vazhdueshme, të cilën përkrahje e kanë pasur çdoherë nga komuna e Istogut dhe do ta kenë në vazhdimësi .

Organizimi i këtij manifestimi u bë nga shoqata “Pema” në Kovragë, nën patronatin e Komunës së Istogut.
 

Kalendari

Ngjarjet e datës 14 tetor 2019

- Shefja e BE-së në Kosovë, Ambasadorja Apostolova, do ta hapë vitin e ri akademik në Kolegjin Ndërkombëtar të Biznesit në Mitrovicë. (Kampusi i IBCM-së, Mitrovicë e Jugut, ora 10:00)

- Drejtoria për Ekonomi, Zhvillim dhe Turizëm në komunën e Rahovecit mban sesionin informues në thirrjen për aplikim të publikuar nga Zyra e Bashkimit Evropian në Kosovë me bizneset e komunës. (Salla e mbledhjeve të Kuvendit Komunal të Rahovecit, ora 10:00)
 
- Asociacioni i Gazetarëve të Kosovës në bashkëpunim me agjencitë, fondet, programet dhe entitetet e OKB-së në Kosovë - Ekipin e OKB-së së Kosovës nën koordinimin e Zyrës e Koordinatores për Zhvillim do të shënojë Ditën Ndërkombëtare për Zhdukjen e Varfërisë. (Menza Ramiz Sadiku, ora 15:00)