27 Nëntor 2020

Kosova dhe Estonia marrëveshje bashkëpunimit në bujqësi

Tallin, 17 mars - Marrëveshja është nënshkruar nga Ministri i Bujqësisë së Kosovës Idriz Vehapi dhe Ministri i Bujqësisë së Estonisë Helir Valdor Seeder 

Gjatë vizitës që po e bënë në Estoni Kryeministri i Republikës së Kosovës, Hashim Thaçi, përveç takimeve me Kryeministrin, Presidentin dhe Kryeparlamentaren e Estonisë, dje është arritur të nënshkruhet edhe një Marrëveshje e Bashkëpunimit në fushën e bujqësisë në mes të Ministrit të MBPZHR, Idriz Vehapi dhe Ministrit të Bujqësisë së Estonisë Helir Valdor Seeder.

Kjo marreveshje i hap rrugë bashkëpunimit ndërmjet dy vendeve në fushën e bujqësisë e posaçërisht në zhvillimin e qëndrueshëm rural, agromjedisin dhe përmirësimin e shfrytëzimit të tokës, menaxhimin e burimeve të ujërave për qëllime bujqësore, ngritjen e prodhimit bujqësor, përmiresimin e përpunimit dhe shitjes së prodhimeve bujqësore, menaxhimin e pajisjeve pas korrjeve dhe bashkëpunimin tekniko - shkencor.
 

Kalendari

Ngjarjet e datës 27 Nëntor 2020

- Komisioni për Legjislacion, Mandate, Imunitete, Rregulloren e Kuvendit dhe mbikëqyrjen e Agjencisë kundër Korrupsionit shqyrton shkresën nga Malcolm Simmons, ish kryetar i Asamblese së Gjyqtarëve të EULEX-it, përfaqësuar sipas autorizimit nga dr. Artan Qerkini, avokat. (Ndertesa e Kuvendit, salla N302, ora 9:30)

- Kuvendi i Republikës së Kosovës vazhdon seancën plenare. (Ndërtesa e Kuvendit, ora 10:00)

- Instituti për Politika Zhvillimore mban konferencë për media me temë “Promovimi i efiçiencës së energjisë dhe burimeve të ripërtëritshme në Kosovë”. (Hotel Sirius, ora 10:00)

- Ministri i Infrastrukturës, Arban Abrashi, merr pjesë në nisjen e asfaltimit të zgjerimit të llotit të 4 të rrugës Podujevë - Prishtinë, gjegjësisht në fshatin Llugë. (Rruga Podujevë - Prishtinë, fshati Llugë, ora 11:00)

- Kryeministri Avdullah Hoti merr pjesë në shënimin e Ditës së Forcës së Sigurisë së Kosovës. (Kazerma Adem Jashari në Prishtinë, ora 12:00)

- Ministria e Mbrojtjes organizon ceremoninë e shënimit të Ditës së Forcës. (Ambientet e kazermës “Adem Jashari” në Prishtinë, ora 12:00)

- Aleanca Kosovare e Bizneseve  Kryeministri Avdullah Hoti do e përcjellin realizimin e eksportit të produkteve kosovare në Serbi e që lidhet me marrveshëjen në Shtëpinë e Bardhë në Washington për bashkëpunim ekonomik Kosovë - Serbi e cila pason me një marrëveshje mes dy operatorëve ekonomik. (Objekti i Agrokosova Holiding në zona industriale - Shirokë, Suharekë, ora 14:00)

- Kryeministri Avdullah Hoti në kuadër të Javës së Biznesit Kosovar 2020, viziton Verarinë ‘’Agro Kosova Holding ’’ në Suharekë. (Veraria ‘’Agro Kosova Holding ’’, Suharekë, ora 14:00)

 

- Partia Demokratike e Kosovës, Dega në Podujevë, bën sot përmbylljen e fushatës zgjedhore përmes një konference për media. (Restorant “Artela”, ora 14:00)