27 Nëntor 2020

Kompanitë e Ujitjes i kërkojnë mbështetje Ministrisë se Bujqësisë

Prishtinë, 30 prill - Përfaqësues të Kompanisë Rajonale të Ujitjes  “Radoniqi-Dukagjini”, të prirë nga Jahja Kadria, kanë vizituar sot Ministrinë e Bujqësisë, Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural ku janë pritur nga ministri  Blerand Stavileci.

Autoritetet kompetente të kësaj kompanie kanë thënë se sistemi i ujitjes, që përfshin territorin e tri komunave dukagjinase, është mjaft modern dhe, që në fazën e parë, në këtë sistem janë futur mbi 6000 hektarë tokë bujqësore dhe pritet që në fazën e dytë të ketë zgjerim të sipërfaqeve të futura nën sistemin e ujitjes edhe deri në 8600 hektarë. 

Mirëpo, për të pasur qëndrueshmëri financiare përfaqësuesit e kompanisë kanë kërkuar mbështetje direkte nga Ministria e Bujqësisë me dhënien e subvencioneve për ngastrat që janë nën sistem të ujitjes.

Këtë kërkesë për mbështetje ata e bazojnë në moskryerjen e obligimeve nga ana e borxhlinjve, të cilët janë mjaft neglizhentë në përmbushjen e obligimeve ndaj kompanisë.

Ministri Stavileci i ka inkurajuar përfaqësuesit e kompanisë  për të vazhduar tutje me angazhime për hartim të planeve me masa konkrete sipas modeleve nga rajoni . MBPZHR-në, po ashtu, e ka vizituar edhe përfaqësuesi i Kompanisë Rajonale “Drini i Bardhë” nga Peja.
 

Kalendari

Ngjarjet e datës 27 Nëntor 2020

- Komisioni për Legjislacion, Mandate, Imunitete, Rregulloren e Kuvendit dhe mbikëqyrjen e Agjencisë kundër Korrupsionit shqyrton shkresën nga Malcolm Simmons, ish kryetar i Asamblese së Gjyqtarëve të EULEX-it, përfaqësuar sipas autorizimit nga dr. Artan Qerkini, avokat. (Ndertesa e Kuvendit, salla N302, ora 9:30)

- Kuvendi i Republikës së Kosovës vazhdon seancën plenare. (Ndërtesa e Kuvendit, ora 10:00)

- Instituti për Politika Zhvillimore mban konferencë për media me temë “Promovimi i efiçiencës së energjisë dhe burimeve të ripërtëritshme në Kosovë”. (Hotel Sirius, ora 10:00)

- Ministri i Infrastrukturës, Arban Abrashi, merr pjesë në nisjen e asfaltimit të zgjerimit të llotit të 4 të rrugës Podujevë - Prishtinë, gjegjësisht në fshatin Llugë. (Rruga Podujevë - Prishtinë, fshati Llugë, ora 11:00)

- Kryeministri Avdullah Hoti merr pjesë në shënimin e Ditës së Forcës së Sigurisë së Kosovës. (Kazerma Adem Jashari në Prishtinë, ora 12:00)

- Ministria e Mbrojtjes organizon ceremoninë e shënimit të Ditës së Forcës. (Ambientet e kazermës “Adem Jashari” në Prishtinë, ora 12:00)

- Aleanca Kosovare e Bizneseve  Kryeministri Avdullah Hoti do e përcjellin realizimin e eksportit të produkteve kosovare në Serbi e që lidhet me marrveshëjen në Shtëpinë e Bardhë në Washington për bashkëpunim ekonomik Kosovë - Serbi e cila pason me një marrëveshje mes dy operatorëve ekonomik. (Objekti i Agrokosova Holiding në zona industriale - Shirokë, Suharekë, ora 14:00)

- Kryeministri Avdullah Hoti në kuadër të Javës së Biznesit Kosovar 2020, viziton Verarinë ‘’Agro Kosova Holding ’’ në Suharekë. (Veraria ‘’Agro Kosova Holding ’’, Suharekë, ora 14:00)

 

- Partia Demokratike e Kosovës, Dega në Podujevë, bën sot përmbylljen e fushatës zgjedhore përmes një konference për media. (Restorant “Artela”, ora 14:00)