26 Janar 2020

Gjilani shpërdan pesë krerë gjedhesh për farmerët

Gjilan, 3 shtator - Komuna e Gjilanit, përkatësisht, Drejtoria e Bujqësisë, në bazë të memorandumit të bashkëpunimit me shkollën e agrobiznesit “Arbëria”, ka shpërndar pesë krerë gjedhesh.

Nënkryetari i Komunës, Arbër Ismajli, ka deklaruar se ky aktivitet dëshmon se kjo shkollë është plotësisht aktive, rentabile dhe në shërbim të farmerëve.

Ndërkaq, drejtori i Bujqësisë, Ramiz Ramadani, ka deklaruar se nga ky donacion kanë përfituar farmerët më të mirë.
 
“Pas memorandumit të bashkëpunimit të nënshkruar mes Drejtorisë së Bujqësisë dhe shkollës së agrobiznesit “Arbëria”, sot jemi në implementim të projektit të dytë, apo donacionit nga kjo shkollë dhe përmes thirrjes publike i kemi përzgjedhur pesë farmerët më meritor për pesë krerë gjedhesh. Të njejtën sasi e kemi shpërndar edhe në muajin shkurt.  Urime përfituesve”, tha drejtori i Bujqësisë, Ramiz Ramadani.   

Kurse, drejtori i shkollës së agrobiznesit “Arbëria”, Xhelal Jetishi, ka thënë se kjo praktikë do të vazhdojë edhe në vitin e ardhshëm. 

Përndryshe, farmerët në këtë rast kanë marrëdhënie kontraktuale me Drejtorinë e Bujqësisë, janë të njoftuar për obligimet që i kanë për shkak se këto krerë gjedhesh nuk mund të shitet dhe të therren, por i destinohen përmisimit racor. ​

Kalendari

Ngjarjet e datës 26 janar 2020

- Let’s Do It Kosova dhe Grupi për Mbrojtjen e Liqenit të Badocit organizojn aksion pastrimi në liqenin e Badocit. (Liqeni Badocit, ora 10:00 - nisja bëhet nga zyret e Let’s Do It Kosova, ora 9:30)

- Drejtoria për Kulturë Rini dhe Sport e Komunës së Istogut për nder të “Tre Dëshmorëve të Shkollës Shqipe “ do të organizoj turnirin ndërkombëtarë në shah UÇA.92. (Restorant Butrint në Istog, ora 10:30)