27 Nëntor 2020

Draft Marrëveshje Bahkëpunimi për bujqësinë

Budapest, 23 dhjetor - Me ftesë të Ministrit të Bujqësisë dhe Zhvillimit Rural të Hungarisë Jozsef Graf, Ministri i MBPZHR Idriz Vehapi me bashkëpunëtoret ka vizituar Ministrinë e Bujqësisë dhe Zhvillimit Rural të Hungarisë.

Gjatë dy ditëve Ministri Vehapi, takimet e realizuara në Budapest i ka filluar me Ministrin Graf, takimi ky shumë i frytshëm dhe miqësor. Gjatë takimit është biseduar për mundësinë e përforcimit të bashkëpunimit në mes të dy ministrive të bujqësisë së dy vendeve, në fushën e Bujqësisë dhe Zhvillimit Rural.

Po ashtu Ministri Idriz Vehapi ka takuar edhe Andras Mahr, sekretar i shtetit në Ministrisë së Bujqësisë dhe Zhvillimit Rural të Hungarisë, Miklos Margittai, Presidentin e Agjencisë së Pagesave për Zhvillim Rural dhe Bujqësorë, Laslzo Vajda, shefi i Departamentit për Integrime Evropiane dhe Bashkëpunim Ndërkombëtar si dhe ka realizuar takim me ambasadoren e Republikës së Kosovës në Hungari zonj. Shkëndije Sherifi. 

Në të gjitha këto takime është biseduar për identifikimin e fushave të bashkëpunimit ne fushën e Bujqësisë dhe Zhvillimit Rural, për bartjen  e eksperiencës hungareze në mbështetje të modernizimit të bujqësisë e të përgatitjes së vendit për integrime evropiane, përgatitjen e strukturave menaxhuese të fondeve nga buxheti nacional dhe atyre të BE-së.

Në takimet që pati minitri  Vehapi me zyrtarë të lartë hungarezë,  përfaqësuesit e të dy ministrive u pajtuan që të hartohet një draft Marrëveshje Bahkëpunimi, përmes së cilës do të realizoheshin aktivitete të cilat do të thelloninin bashkëpunimin në mes dy vendeve, kurse nënshkrimi i marrëveshjes  të bëhet brenda afatit optimal
 

Kalendari

Ngjarjet e datës 27 Nëntor 2020

- Komisioni për Legjislacion, Mandate, Imunitete, Rregulloren e Kuvendit dhe mbikëqyrjen e Agjencisë kundër Korrupsionit shqyrton shkresën nga Malcolm Simmons, ish kryetar i Asamblese së Gjyqtarëve të EULEX-it, përfaqësuar sipas autorizimit nga dr. Artan Qerkini, avokat. (Ndertesa e Kuvendit, salla N302, ora 9:30)

- Kuvendi i Republikës së Kosovës vazhdon seancën plenare. (Ndërtesa e Kuvendit, ora 10:00)

- Instituti për Politika Zhvillimore mban konferencë për media me temë “Promovimi i efiçiencës së energjisë dhe burimeve të ripërtëritshme në Kosovë”. (Hotel Sirius, ora 10:00)

- Ministri i Infrastrukturës, Arban Abrashi, merr pjesë në nisjen e asfaltimit të zgjerimit të llotit të 4 të rrugës Podujevë - Prishtinë, gjegjësisht në fshatin Llugë. (Rruga Podujevë - Prishtinë, fshati Llugë, ora 11:00)

- Kryeministri Avdullah Hoti merr pjesë në shënimin e Ditës së Forcës së Sigurisë së Kosovës. (Kazerma Adem Jashari në Prishtinë, ora 12:00)

- Ministria e Mbrojtjes organizon ceremoninë e shënimit të Ditës së Forcës. (Ambientet e kazermës “Adem Jashari” në Prishtinë, ora 12:00)

- Aleanca Kosovare e Bizneseve  Kryeministri Avdullah Hoti do e përcjellin realizimin e eksportit të produkteve kosovare në Serbi e që lidhet me marrveshëjen në Shtëpinë e Bardhë në Washington për bashkëpunim ekonomik Kosovë - Serbi e cila pason me një marrëveshje mes dy operatorëve ekonomik. (Objekti i Agrokosova Holiding në zona industriale - Shirokë, Suharekë, ora 14:00)

- Kryeministri Avdullah Hoti në kuadër të Javës së Biznesit Kosovar 2020, viziton Verarinë ‘’Agro Kosova Holding ’’ në Suharekë. (Veraria ‘’Agro Kosova Holding ’’, Suharekë, ora 14:00)

 

- Partia Demokratike e Kosovës, Dega në Podujevë, bën sot përmbylljen e fushatës zgjedhore përmes një konference për media. (Restorant “Artela”, ora 14:00)