18 Nëntor 2018

Ambasadori Christian Heldt viziton Agjencinë e Ushqimit dhe Veterinarisë

Prishtinë, 6 shkurt - Sot në Agjencisë  se Ushqimit dhe Veterinarisë, zona industriale Fushe Kosove, do të mbahet  një takim bilateral në mes delagaconi të shtetit gjerman, përfaqësues nga Qeveria Federale dhe ajo e Regjionit të Saksonisë se Ulët.

Qëllim i takimit do të jetë rritja e bashkëpunimit në mes dy shteteve në ngritjen e kapaciteteve të autoritetit kosovarë në kontroll të ushqimeve dhe mbrojtje të konsumatorëve.

Ne ketë rast do të vizitohet, Laboratori i Ushqimit dhe Veterinarisë për të parë nga afër kapacitete dhe  punën e tij .

Delegacioni gjerman do të kryesohet nga  Mr. Christina Heldt, Ambasadori Gjerman në Kosove,  Dr. German Jeub, BMEL Shef i Zyrës per Marrëdhënie Ndërkombëtare – Ministria Federale per Ushqim dhe Bujqësi – Berlin, Prof Dr Eberhard Haunhorst, PL MS (President) - Zyra per mbrojtje te konsumatorit dhe siguri ushqimore nga Saksonia e Ulet. Ata do ti pres Kryeshefi Ekzekutiv i AUV-së Dr. Valdet Gjinovci.

Kalendari

Ngjarjet e datës 18 nëntor 2018

- Për nder të Ditës Botërore për Përkujtimin e Viktimave në Trafikun Rrugor bëhët ndezja e qirinjve në përkujtim të viktimave që kanë humbur jetën në aksidente në trafikun rrugor. Teatri Kombëtar, ora 18:00)