07 Korrik 2020

AKB inkurajon mbështetjen prej 53 milion euro për Bujqësinë e Kosovës

Prishtinë, 25 qershor - Një delegacion i bizneseve i kryesuar nga Agim Shahini, kryetar i Aleancës Kosovare të Bizneseve u pritën nga Besian Mustafa, Ministër i MBPZHR, ku diskutuan për mundësit e bashkëpunimit ndërinstitucional me qëllim të mbështetjes të bujqëve vendor.

Kryetari i AKB-së, Agim Shahini tha se Bujqësia është një sektor i zhvilluar tradicionalisht në vend, por ka pasur mungesë të vazhdueshme të mbështetjes dhe lajmi që Ministria e Juaj do ti ofroj dy programe: të subvnecionimit dhe granteve është lajm i mirë për gjithë Kosovën për të inkurajuar fermeret e sektorëve të ndryshëm për të punuar tokën dhe për të nxjerr produktet e tyre vendore si për konsum të brendshëm por edhe për export.

AKB ka shumë anëtarë të vet të cilët merren me kultura të ndryshme bujqësore, ku i fton të gjitha bizneset të aplikojn pas mesit të muajit Korrik në këtë Ministri- MBPZHR për të marë mbështejen e merituar.

Besian Mustafa, Ministër i MBPZHR,  së pari falënderoi AKB për mbështetjen që i ka dhënë ekonomisë kosovare, me theks të veçantë prodhimit vendor dhe agrobiznesit .

"Ne do te jemi në mbështetje të gjithë bizneseve që merrren me kultura të ndryshme bujqësore dhe ju garantojm se të gjitha aplikacionet do të shqyrtohen në mënyrë profesionale dhe transparente për të gjithë aplikuesit e Kosovës".

"Jemi për bashkëpunim edhe si Ministri por edhe si Qeveri që ta mbështesim ekonominë vendore dhe ta luftojm bashkarisht parregullësit eventuale gjatë procesit të aplikimit, ka theksuar Mustafa.

Kalendari

Ngjarjet e datës 7 Korrik 2020

- Dr. Basri Sejdiu do të mbajë konferencë për media lidhur me vendimin e Bordit Drejtues për shkarkimin nga detyra e drejtorit të përgjithshëm të SHSKUK. (QKUK, ora 11:00)

- Ministri i Drejtësisë Selim Selimi do të vizitoje Komunën e Prishtinës. (Ndërtesa e Komunës së Prishtinës, ora 11:00)

- Kryetari i Sindikatës së Pavarur të Sektorit Privat të Kosovës, Jusuf Azemi do të mbaj takim me Ministren e financave, znj. Hikmete Bajrami me të cilën do të bisedoj lidhur me pagesën e pagave të  punëtorëve nga pakoja emergjente, tërheqjen e mjeteve për punëtorë nga fondi i kursimeve si dhe eliminimin e gabimeve teknikeve gjatë  aplikimit për pakon fiskale emergjente. (Kabineti i ministres Bajrami, ora 11:00)

- Kryetari i Sindikatës së Pavarur të Sektorit Privat të Kosovës, Jusuf Azemi pas takimit me Ministren e financave, znj. Hikmete Bajrami do të mbaj konferencë për shtyp, ku do të ju njoftojë lidhur me këtë takim. (Zyret e Sindikatës në objektin e ish Gërmisë, ora 11:45)

- Lëvizja Vetëvendosje! mban konferencë për media në të cilën flet nënkryetari Besnik Bislimi. (Zyret e LV-së në Arbëri, ora 12:00)

- Me hapjen e ekspozitës multimediale në hapësirat e SENSE Qendrës në Pulë, Qendra për Drejtësi Tranzicionale në bashkëpunim me Fondin për të Drejtën Humanitare Kosovë nisin kampanjën me titull: Srebrenica 25: Së bashku kundër virusit të mohimit në ditën kur në vitin 1995 ka rënë Srebrenica. (Transmetim direkt livestream http://srebrenica.sensecentar.org, ora 17:00)

- Komuna e Rahovecit mban dëgjim publik me banorët të fshatrave Malësi e Vogël dhe Gexhë. (Objekti i Shkollës Fillore të Mesme të Ulët “Skender Kastrati” në fshatin Malësi e Vogël, ora 19:00)

- Komuna e Rahovecit mban dëgjim publik me banorët të fshatrave Ratkoc, Dejnë, Vrajak dhe Bratotin. (Objekti i Shkollës  Fillore të Mesme të Ulët “4 Dëshmorët” në fshatin Ratkoc, ora 20:00)