18 Janar 2019

Në Britani veprojnë mbi 4600 banda të krimit të organizuar

Londër, 15 maj - Një studim i ri thotë se mbi 4600 banda të krimit të organizuar veprojnë në Britani.

Raporti i Agjencisë Kombëtare të Krimit të Mbretërisë së Bashkuar thotë se krimi i organizuar përbën kërcënimin më të madh për sigurinë kombëtare të vendit.

Studimi vëren se krimi i organizuar ka një ndikim të përditshëm në shërbimet publike të vendit, institucionet, reputacionin kombëtar dhe infrastrukturën.

Zyrtarët e agjencisë pretendojnë se shumica e krimit të organizuar zhvillohet për përfitime financiare.

Raporti sugjeron se njerëzit po përfshihen në krime të lidhura me bandat në Britaninë e Madhe edhe për shkak të kërcënimeve dhe shtrëngimit, presionit familjar dhe social, ose joshës nga mënyra e jetesës.

Studimi thotë se hyrja klandestine, si dhe importet e mëdha të drogës nëpërmjet rrugëve detare, paraqesin rrezikun më të madh për Mbretërinë e Bashkuar.

Kalendari

Ngjarjet e datës 18 janar 2019 - Mbahet mbledhja e Kryesisë së Kuvendit me kryetarët e grupeve parlamentare. (Ndërtesa e Kuvendit, salla  C-301, ora 8:30)

- Kryeministri Ramush Haradinaj pret në takim 120 studentë nga Vjena dhe Venediku nga programi i studimeve  “Europian  Master in Human Rights and Democratisation”. (Ndërtesa e Qeverisë, ora 9:00 - vetëm pamje)

- Kryetar i Sindikatës së Pavarur të Arsimit të Shqipërisë, Nevruz Kaptelli me bashkëpunëtoret e tij vizitojnë Sindikatën e Bashkuar e Arsimit, Shkencës dhe Kulturës e Kosovës të cilët së bashku me Këshillin Grevistë Qendror do t'i vizitojnë grevistët e shkollës fillore “Dardania”. (Shkolla fillore Dardania, ora 10:00)

- Qendra e Lëvizjes Vetëvendosje! në Prishtinë mban konferencë për media. (Zyrat e Vetëvendosjes, ora 11:00)

- Kryetar i Sindikatës së Pavarur të Arsimit të Shqipërisë, Nevruz Kaptelli me bashkëpunëtoret e tij vizitojnë Sindikatën e Bashkuar e Arsimit, Shkencës dhe Kulturës e Kosovës të cilët së bashku me Këshillin Grevistë Qendror do t'i vizitojnë grevistët çerdhes “Gëzimi Ynë”. (Objekti i çerdhes “Gëzimi Ynë” në Prishtinë, ora 11:00)