18 Nëntor 2018

Lëvizja Vetëvendosje! pranohet si anëtar observues i Internacionales Socialist

Gjenevë, 27 qershor - Lëvizja Vetëvendosje ka bërë të ditur se Këshilli i Internacionales Socialiste e ka hedhur sot në votim dhe e ka miratuar unanimisht kandidimin e Lëvizjes Vetëvendosje! si anëtar observues në këtë organizatë ndërkombëtare të partive socialdemokrate.

Deri para këtij vendimi, Lëvizja Vetëvendosje! merrte pjesë si subjekt politik me statusin e “të ftuarit” në disa prej mbledhjeve të Internacionales.

Nga sot, Lëvizja do të ketë të drejtën të marrë pjesë në të gjitha punimet, mbledhjet dhe takimet e Internacionales Socialiste sipas statutit të organizatës, duke mundësuar lidhje më të forta me partië e tjera politike të qendrës së majtë nga e gjithë bota.

Kalendari

Ngjarjet e datës 18 nëntor 2018

- Për nder të Ditës Botërore për Përkujtimin e Viktimave në Trafikun Rrugor bëhët ndezja e qirinjve në përkujtim të viktimave që kanë humbur jetën në aksidente në trafikun rrugor. Teatri Kombëtar, ora 18:00)