10 Korrik 2020

Vazhdon programi avancimi i kualifikimit të mësimdhënësve

Prishtinë, 10 mars - Në hapjen e ligjëratave për grupin e dytë të mësimdhënësve që përfitojnë nga programi, zëvendësministri Mustafa theksoi se ata janë të vetmit mësimdhënës në Evropë ku shteti kujdeset për arsimimin e tyre.

Zëvendësministri Arsimit Nehat Mustafa dhe Prorektori për Arsim në Universitetin e Prishtinës Bajram Berisha, të premten morën pjesë në ligjëratën e parë  nga Programi për Avancimin e Kualifikimit të Mësimdhënësve (AKM).

Implementimi këtij programi ka filluar vitin e kaluar,  ndërsa po implementohet nga Fakulteti i Edukimit  në Prishtinë dhe qendrat tjera  Gjakovë, Prizren dhe  Gjilan.

Duke folur për rëndësinë e këtij programi, zëvendësministri Mustafa tha se me këtë program do të përfitojmë të gjithë.

“Por, ju jeni përfituesit më të mëdhenj. Ju jeni të vetmit në Evropë, për arsimimin e të cilëve përkujdeset vet shteti. Qëllimi është që të ngrisim përformancën tuaj, të ofrojmë njohuri të reja dhe krahas kësaj të ndikojmë në ngritjen cilësisë në mësimdhënie dhe ngritjen e përgjithshme të cilësisë në arsim. Ky program do të jetë i rëndësishëm edhe me rastin e licencimit  tuaj, ndërsa diplomat që do t’i merrni janë të barasvlershme me ato që marrin studentët, të cilët  ndjekin studimet  e rregullta. Ky është një rast  i mirë për ju ”, tha Mustafa.

Ndërkaq, prorektori Berisha tha: “Aftësimi i juaj profesional, marrja e njohurive të reja do të bëjë  që nxënësit tuaj,  gjeneratat e reja, të na shpiejnë më shpejt drejt integrimeve evropiane. Për këtë qëllim Universiteti i Prishtinës ka angazhuar profesorët më të mirë, ndërkaq përvoja e mirë e juaja në procesin edukativo-arsimor është  një shans më me mirë që të merrni  njohuritë e duhura ne fushat përkatëse“.

Ndërsa, gjatë ditës së sotme, zëvendësministri Mustafa bëri hapjen e ligjëratave edhe në qytetin e Gjilanit për grupin e dytë të mësimdhënësve që do të përfitojnë nga programi AKM.

Me këtë rast, zëvendësministri Mustafa foli për politikat e Qeverisë së Kosovës në fushën e arsimit. Ndërsa, rëndësinë e këtij programi për arsimin kosovar e theksuan edhe kryetari i Komunës së Gjilanit, Qemajl Mustafa, drejtoresha e programit AKM, Linda Grapci dhe profesori universitar Islam Krasniqi.

Ligjëratat, ashtu si vitin e kaluar, do të mbahen kryesisht ditëve të vikendit, ndërsa pas përfundimit të vitit shkollor, ligjëratat do të mbahen edhe gjatë gjithë  javës.

Përzgjedhja e kandidatëve është bërë me rekomandimin e Drejtorive Komunale të Arsimit  dhe në bashkëpunim me MAShT-in, ndërsa sivjet janë përfshirë rreth 2 mijë kandidat (mësimdhënës)  nga fusha të ndryshme arsimore .

Kalendari

Ngjarjet e datës 10 Korrik 2020

- Shoqata e Radio Taxive “Pasagjeri” organizon protestë për shkak të mosplotësimit të kërkesave nga Komuna e Prishtinës. (Nisj nga rrethrrotullimi “Te Fontana” në Ulpianë, ora 10:00)

- Drejtoria e Turizmit dhe Zhvillimit Ekonomik do të bëjë hapjen e Qendrës Artizanale në Prizren, ku do të mbahen pesë kurse të ndryshme si: Djegie ne Dru, Reliev në letër, Rrobaqepje, Punim të Shajakut si dhe Dizajnimi i Veshjeve Moderne. (ish objektin e Megasportit në qendër të Prizrenit, ora 11:00)

- Ministri i Ekonomisë dhe Ambientit, Blerim Kuçi do të vizitojë Komunën e Gjakovës ku do të takohet me Kryetarin e Komunës së Gjakovës Ardian Gjini. (Komuna e Gjakovës, ora 11:00)

- Vazhdimi i seancës plenare të Kuvendit të Republikës së Kosovës. (Salla e Kuvendit, ora 11:00)

- Banorët e lagjes “Qendra” protestojnë, të pakënaqur me parkingjet dhe shërbimet komunale. (Rr.“Rexhep Luci”, ora 11:00)

- Ministri i Ekonomisë dhe Ambientit, Blerim Kuçi dhe Kryetari i Komunës së Gjakovës Ardian Gjini vizitojnë Ndërmarrjen publike ‘’KRU Gjakova’’. (Gjakovë, ora 11:30)

- Komitetit Emergjent të Gjilanit mban konferencë për media pas 27 rasteve të reja pozitive me COVID-19. (Qendra Operative Emergjente, Qendra e Studentëve, ora 11:30)

- Ministri i Ekonomisë dhe Ambientit, Blerim Kuçi dhe Kryetari i Komunës së Gjakovës Ardian Gjini vizitojnë Impiantin e Trajtimit të Ujërave të Ndotura projekt që është duke u realizuar në Komunën e Gjakovës. (Gjakovë, ora 11:50)

- Ministri i Drejtësisë, Selim Selimi mban konferencë për media. (Ministria Drejtësisë, salla 914, ora 12:00)

- Ministri i Ekonomisë dhe Ambientit, Blerim Kuçi dhe Kryetari i Komunës së Gjakovës Ardian Gjini vizitojnë ndërmarrjen publike Ngrohtorja e Qytetit – ndërtimi i Ngrohtores së re të qytetit Impianti I koogjenerimit me biomasë, projekt që është duke u realizuar në Komunën e Gjakovës. (Gjakovë, ora 12:20)

- Mbahet seanca plenare e Kuvendit të Republikës së Kosovës në të cilën raporton Kryeministri lidhur me menaxhimin e pandemisë COVID-19. (Salla e Kuvendit, ora 16:00)