18 Janar 2019

UPISC, konferenca që po sjellë “Evropën” në Kosovë

Prishtinë, 12 prill - Vegim Hoti, presidenti i Konferencës Ndërkombëtare Studentore të Universitetit të Prishtinës “Hasan Prishtina” (UPISC) tregon që përgatitjet për konferencën më të madhe të organizuar nga studentët e UPHP-së janë duke shkuar sipas planifikimit.

UPISC, përveç vlerës së saj të jashtëzakonshme akademike, është një mundësi e artë që studentët nga mbarë bota ta vizitojnë Kosovën, si dhe studentët vendorë të krijojnë miqësi me të rinj anembanë globit.

“Nga pamundësia që rinia jonë të vizitojë Evropën, me anë të UPISC-it, ne po e sjellim “Evropën dhe botën” tek ne” shprehet Vegimi, tek flet për rëndësinë e kësaj konference, e cila po organizohet me sukses për të tretën herë më radhë në kuadër të Universitetit të Prishtinës.

Edicionet paraprake u shndërruan në shembuj të një organizimi studentor mbresëlënës, duke i lënë përshtypje pozitive pjesëmarrësve nga mbarë bota. UPISC në edicionin e fundit të organizuar në maj të vitit të kaluar, solli në kryeqytetin e Kosovës studentë nga jo më pak se 35 shtete të botës, dyfishim pjesëmarrësish dhe përgjysmë më shumë përfaqësim shtetesh sesa në edicionin e parë mbajtur në maj, 2016. 

Se UPISC-i është njëra ndër konferencat më të mira në rajon dhe jo vetëm, dëshmuan përshtypjet e pjesëmarrësve, të cilët e konsideruan këtë konferencë si “më të mirën ndonjëherë”, madje edhe “të pakrahasueshme me konferencat e tjera”.

“Do të jetë e paharrueshme” tha rusja Nataliia Aniskevich kur u pyet për eksperiencën e saj në UPISC. Ndërkaq, për Roxana Maria Sabau nga Romania, UPISC-i është e nivelit të njëjtë me konferencat më të mëdha në të cilat ajo ka qenë pjesëmarrëse. “Pjesa akademike, akomodimi, transporti, ushqimi, gjithçka ishte në standardet më të larta. Madje, UPISC-i është konferenca e vetme të cilën do ia rekomandoja miqve të mi”, thotë Roxana.

Ndërkaq, Silvia Meto, pas përfundimit të edicionit të fundit, kërkoi nga organizatorët që të vazhdojnë në këtë mënyrë. “Nëse do i ndiqni këto hapa, në vitet në vijim, UPISC-i do të jetë njëra ndër top konferencat në Ballkan dhe më gjerë” thotë Silvia nga Shqipëria.
  

Kalendari

Ngjarjet e datës 18 janar 2019 - Mbahet mbledhja e Kryesisë së Kuvendit me kryetarët e grupeve parlamentare. (Ndërtesa e Kuvendit, salla  C-301, ora 8:30)

- Kryeministri Ramush Haradinaj pret në takim 120 studentë nga Vjena dhe Venediku nga programi i studimeve  “Europian  Master in Human Rights and Democratisation”. (Ndërtesa e Qeverisë, ora 9:00 - vetëm pamje)

- Kryetar i Sindikatës së Pavarur të Arsimit të Shqipërisë, Nevruz Kaptelli me bashkëpunëtoret e tij vizitojnë Sindikatën e Bashkuar e Arsimit, Shkencës dhe Kulturës e Kosovës të cilët së bashku me Këshillin Grevistë Qendror do t'i vizitojnë grevistët e shkollës fillore “Dardania”. (Shkolla fillore Dardania, ora 10:00)

- Qendra e Lëvizjes Vetëvendosje! në Prishtinë mban konferencë për media. (Zyrat e Vetëvendosjes, ora 11:00)

- Kryetar i Sindikatës së Pavarur të Arsimit të Shqipërisë, Nevruz Kaptelli me bashkëpunëtoret e tij vizitojnë Sindikatën e Bashkuar e Arsimit, Shkencës dhe Kulturës e Kosovës të cilët së bashku me Këshillin Grevistë Qendror do t'i vizitojnë grevistët çerdhes “Gëzimi Ynë”. (Objekti i çerdhes “Gëzimi Ynë” në Prishtinë, ora 11:00)