22 Shtator 2021

Universiteti i Gjakovës anëtarësohet në Këshillin Amerikan për Arsimin

Gjakovë, 16 korrik - Më 15 korrik rektori, Artan Nimani ka pranuar konfirmimin për anëtarësimin e Universitetit “Fehmi Agani” në Gjakovë në Këshillin Amerikan për Arsimin – American Council on Education (ACE).

Anëtarësimi i UFAGJ-së në Këshillin Amerikan për Arsimin do të sigurojë mjete dhe burime që do të ndihmojnë në drejtim të sigurt Universitetin, si institucion i arsimit të lartë në Kosovë dhe do të përfitojë mbështetje në ofertat dhe ngjarjet që zhvillojnë anëtarët e “American Council on Education – ACE”.

Këshilli Amerikan për Arsimin (ACE), me mbështetjen e Fondacionit Lumina, është një komunitet global i të mësuarit - Rrjeti Global i Arritjes dhe Përfshirjes (GAIN) për shkëmbimin e praktikave inovative dhe synon të identifikojë qasje fleksibile për studentët. ACE është themeluar më 1918, me qendër në Uashington të SHBA-ve.

Anëtarësimi përfshin përfaqësues nga tetë vende themeluese ose rajone, dhe secili delegacion përbëhet nga ekspertë të politikave dhe specialistë. Me mbi 1700 anëtar, si universitete dhe shoqata të arsimit të lartë, ACE koordinon përpjekjet e avokimit të arsimit të lartë për nevojat e kolegjeve, universiteteve dhe studentëve.

 

Kalendari

Ngjarjet e datës 22 Shtator 2021

- Ministri i Shëndetësisë, Arben Vitia, raporton në Komisionin për Shëndetësi dhe Mirëqenie Sociale për menaxhimin e situatës me Covid-19. (Ndërtesa e Kuvendit, salla N302, ora 10:00)

- Ministria e Mjedisit, Planifikimit Hapësinor dhe Infrastrukturës në bashkë organizim me Komunën e Prishtinës, Policinë e Kosovës, OJQ-të shënojnë “Ditën Ndërkombëtare pa Makina”. (Para ndërtesës së Qeverisë, ora 10:00)

- Komisioni për Legjislacion, Mandate, Imunitete, Rregulloren e Kuvendit dhe mbikëqyrjen e Agjencisë kundër Korrupsionit shqyrton formon grupin punues për Projektligjin për Gjykatën Komerciale, shqyrton raportet e Komisioneve të përhershme  për Projektligjin për ndryshimin dhe plotësimin e Ligjit për përgjegjësinë disiplinore të gjyqtarëve dhe prokurorëve, etj,. (Ndërtesa e Kuvendit, salla N204, ora 10:00)

- Kryetari i Kuvendit të Republikës së Kosovës, Glauk Konjufca, pret në takim kryetaren e Kuvendit të Shqipërisë, Lindita Nikolla. (Kabineti i kryetarit, ora 10:00)

- Mbahet takimi i 203-të i Këshillit Prokurorial të Kosovës. (Përmes formës online, ora 10:00)

- Komisioni për Mbikëqyrjen e Financave Publike shqyrton rekomandimet e dala nga raporti i auditimit të performancës “Parandalimi dhe reagimi i situatave emergjente: Vërshimet”, etj. (Ndërtesa e Kuvendit, salla N10, ora 12:00)

- Komisioni për Buxhet, Punë dhe Transfere shqyrton Raportin vjetor financiar të Agjencisë Kosovare të Privatizimit, raportin vjetor Financiar i Agjencisë Kosovare për Krahasim dhe Verifikim të Pronëssi dhe Raportin vjetor Financiar i Institucionit të Avokatit të Popullit. (Ndërtesa e Kuvendit, salla C203, ora 13:00)

- Komisioni për Mbikëqyrjen e Agjencisë së Kosovës për Inteligjencë bën rishikimin e Planit të punës së Komisionit për sesionin vjeshtor. (Ndërtesa e Kuvendit, salla N302, ora 13:00)

- Instituti Kosovar për Kërkim dhe Zhvillim i Politikave dhe Qendra Kosovare për Studime të Sigurisë në bashkëpunim me Programi i Universitetit Columbia për Ndërtimin e Paqes dhe të Drejtat e Njeriut organizojnë një konferencë me temë 'Sfidat e Kosovës që vijnë Rusia dhe Kina' me Holden Triplett Agjenti Special i FBI -së dhe Drejtor për Kundërzbulimin në Këshillin e Sigurisë Kombëtare, ret. (https://zoom.us/j/98242813908?pwd=cFBiZGdMV3pRTTV3RDJBbTE5UEtVQT09, ora 16:00)