25 Shkurt 2021

Studentët kërkojnë shkarkimin e ministrit Likaj

Prishtinë, 2 korrik - “Skopi Studentor” ka organizuar aksion simbolik për emërimet e fundit të Qeverisë në Ministrinë e Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë (MAShT).

Kryetari i “Skopi Studentor”, Florian Bivolaku ka thënë se MAShT-i është shndërruar në përshesh ministri që rehaton militantët partiak.

“Ne jemi këtu para Ministrisë së Arsimit, Ministria e cila me vendimet e fundit të Qeverisë së Kosovës është shndërruar në përshesh ministri e cila shërben për rehatimin dhe shpërblimin e militantëve partiak”.

Bivolaku mes tjerash ka thënë se studentët po përballen me pasoja të shumta si pasojë e sistemit të dobët arsimor në vend.

“Për gjatë viteve të fundit të studimeve në përballemi me probleme të shumta si pasojë e sistemit të dobët arsimor. Përkundër kësaj ne vazhdojmë të studiojmë me përkushtim që t’i bëjmë këto ndryshime të nevojshme”.

“Në mënyrë shpërfillëse qeveria e Kosovës emëron zëvendëskryeministër një të pa diplomuar i cili nuk ka ndonjë meritë dhe tërë aktiviteti i tij jetësor ka qenë shërbimi i tij ndaj atyre që kanë shkaktuar që Agjencia e Akreditimit të përjashtohet nga ENQA”.

Ai i ka bërë thirrje kryeministrit Avdullah Hoti që të shkarkojë nga detyrë ministrin Ramë Likaj si dhe zëvendësministrin Driton Bardheci.

“Në të njëjtën kohë e kemi edhe ministrinë e Arsimit i cili është duke u akuzuar për plagjiaturë dhe të njëjtit arsimi dhe shkenca iu është besuar këtyre dy personave”.

“Ne mendojmë që kryeministri Hoti pa kushtëzime duhet të shkarkojë këta dy persona dhe në vend të tyre të emërohen persona adekuat”.
 

Kalendari

Ngjarjet e datës 25 Shkurt 2021

- Projekti “Përkrahje e BE për Konkurrueshmërinë e Sektorit Kosovar të TIK”, financuar nga BE dhe implementuar nga WEglobal në konsorcium me Prishtina REA dhe në bashkëpunim me Ministrinë e Ekonomisë dhe Ambientit, organizon ceremoninë e certifikimit për rundin e parë të programit trajnues për shkathtësi digjitale dhe të TIK. (Hotel Amazona në Milloshevë, ora 9:45)

- Mbahet mbledhja e dytë e rregullt për vitin 2021 të Kuvendit Komunal të Prizrenit. (Salla për mbledhjet e Kuvendit të Komunës, tek “Shtëpia e Bardhë”, ora 10:00)

-  Mbahet mbledhja e dytë e rregullt për vitin 2021 e Kuvendit të Komunës së Prizrenit. (Salla për mbledhjet e Kuvendit në Shtëpinë e Bardhë, ora 10:00)

- Rrjeti i Pajtimit KOMRA (RrPK) prezanton rezultatet e hulumtimit të vendeve të paraburgosjes në Bosnje dhe Hercegovinë dhe të personave të zhdukur në lidhje me luftën në Kosovë. Pjesëmarrës Natasha Kandiq, Bekim Blakaj etj. (Zoom, ora 11:00)

- Mbahet dëgjimi publik në lidhje me raportin e vlerësimit të ndikimit në mjedis për ndërtimin e hidrocentralit “EcoDri” në lumin Drini i Bardhë. (Restorant “Ura” në Dobrushtë, ora 11:00)

- Organizata për Rritjen e Cilësisë në Arsim publikon "Raportin e Monitorimit të Këshillit Shtetëror të Cilësisë 2" ku do të publikohen të dhëna nga procesi i akreditimit gjatë vitit 2020, si dhe informata të tjera të rëndësishme rreth sfidave me të cilat është përballur Agjencia e Kosovës për Akreditim dhe Këshilli Shtetëror i Cilësisë. (Zyrët e ORCA's, ora 13:00)

- Mbahet takimi i 196-të i Këshillit Prokurorial të Kosovës. (Takimi do të organizohet nëpërmjet videokonferencës, ora 13:00)

 

- Komisioni Qendror i Zgjedhjeve mban mbledhjen e radhës.  (Objekti i KQZ-se, ora 13:00)