29 Maj 2020

Sot nënshkruhet skema e praktikes me të diplomuarit nga fakultetet teknike

Prishtinë, 17 janar - Sot në zyret kryesore të GIZ Kosova mbahet ceremonia e nënshkrimit të Memorandum Mirëkuptimit për zbatimin e projektit “Skema e Praktikes me të diplomuarit nga fakultetet teknike”.

Marrëveshja do të nënshkruhet ndërmjet GIZ Kosova, Agjencisë së Punësimit të Republikës së Kosovës, Universitetit të Prishtinës “Hasan Prishtina”, Universitetit të Shkencave të Aplikuara në Ferizaj dhe Universitetit të Mitrovicës “Isa Boletini”.

Rreth 300 të diplomuar nga fakultetet teknike do të mund të përfitojnë nga kjo skemë e cila do të zbatohet gjatë vitit 2020.

Ngjarja organizohet nga Agjencia e Punësimit e Republikës së Kosovës dhe Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH në emër të Qeverisë Gjermane.

 

Kalendari

Ngjarjet e datës 29 Maj 2020

- Mbahet mbledhja e jashtëzakonshme e Kuvendit Komunal të Prizrenit, e thirrur nga kryesuesi i Kuvendit. (Salla e shtëpisë së kulturës "Xhemajli Berisha", ora 10:00)

- Mbahet mbledhje e Komisionit për Mbikëqyrjen e Financave Publike, shqyrëtohet  raporti vjetor i përformancës se Zyrës Kombëtare të Auditimit për vitin 2019. (Kuvendi i Kosovës, salla N302, ora 10:00)

- Mbahet mbledhja e pestë e rregullt e Kuvendit Komunal të Rahovecit për vitin 2020, në të cilën do të bëhët shqyrtimi i propozim vendimit për bartjen e tejkalimit të të hyrave vetanake nga viti 2019.  (Salla e mbledhjeve të Kuvendit Komunal, në objektin e ri të komunës, ora 10:00)

- Mbahet mbledhja e radhës e Këshillit Gjyqësor të Kosovës. (Objekti i KGjK-së, ora 14:00)