18 Janar 2019

Promovohet libri "Zhvillimi i Udhëheqjes dhe Menaxhimit në Arsim" i Tony Bush

Prishtinë, 11 maj - Universiteti i Prishtinës “Hasan Prishtina” bën promovimin e librit " Zhvillimi i Udhëheqjes dhe Menaxhimit në Arsim" te autorit Tony Bush dhe me redaktor të botimit Prof. Dr. Ethem Çeku.

Promovimi mbahet sot në Amfiteatrin e Madh të Bibliotekës Kombëtare të Kosovës ''Pjetër Bogdani",

Libri i dedikohet atyre që trajtojnë qështjet e udhëheqjes dhe menaxhimit në arsim, ligjeruesve në programet e udhëheqjes dhe menaxhimit dhe studentëve të Fakultetit të Edukimit, Fakultetit Juridik dhe atij Ekonomik.

Në esencë literatura e kësaj natyre i ka munguar fushës akademike prandaj përkthimi dhe redaktimi i librit e plotëson këtë mungesë.

Tony Bush është profesor i udhëheqjes arsimore në Universitetin e Varvikut dhe ka përvojë shumëvjeçare ndërkombëtare në fushën përkatëse.
 

Kalendari

Ngjarjet e datës 18 janar 2019 - Mbahet mbledhja e Kryesisë së Kuvendit me kryetarët e grupeve parlamentare. (Ndërtesa e Kuvendit, salla  C-301, ora 8:30)

- Kryeministri Ramush Haradinaj pret në takim 120 studentë nga Vjena dhe Venediku nga programi i studimeve  “Europian  Master in Human Rights and Democratisation”. (Ndërtesa e Qeverisë, ora 9:00 - vetëm pamje)

- Kryetar i Sindikatës së Pavarur të Arsimit të Shqipërisë, Nevruz Kaptelli me bashkëpunëtoret e tij vizitojnë Sindikatën e Bashkuar e Arsimit, Shkencës dhe Kulturës e Kosovës të cilët së bashku me Këshillin Grevistë Qendror do t'i vizitojnë grevistët e shkollës fillore “Dardania”. (Shkolla fillore Dardania, ora 10:00)

- Qendra e Lëvizjes Vetëvendosje! në Prishtinë mban konferencë për media. (Zyrat e Vetëvendosjes, ora 11:00)

- Kryetar i Sindikatës së Pavarur të Arsimit të Shqipërisë, Nevruz Kaptelli me bashkëpunëtoret e tij vizitojnë Sindikatën e Bashkuar e Arsimit, Shkencës dhe Kulturës e Kosovës të cilët së bashku me Këshillin Grevistë Qendror do t'i vizitojnë grevistët çerdhes “Gëzimi Ynë”. (Objekti i çerdhes “Gëzimi Ynë” në Prishtinë, ora 11:00)