16 Dhjetor 2019

Promovohet libri për Kosovën nga autori francez Jean Yves Carlen

Gjilan, 23 korrik- Nën përkujdesjen e Kryetarit, Lutfi Haziri, bëhet promovimi i librit “Le secret de Blerim et autres fictions - Sekreti i Blerinit dhe proza të tjera” i autorit Jean Yves Carlen.

 Libri më i ri i shkrimtarit francez për Kosovën, Jean Yves Carlen, i dedikohet bashkëkombasit tonë tashmë të ndjerë, Ilir Mustafës, një veprimtar i shquar i mërgatës shqiptare në tri dekadat e fundit.

Shkrimtari francez, Jean - Yves Carlen, që njihet si një luftëtar i madh i të drejtave dhe lirive të njeriut po edhe si mik i madh i Kosovës, vjen edhe me një libër të ri për Kosovën.

Pas librit poetik nën titullit, Lule për Kosovën", si dhe librit tjetër që pasoi më pas, "Tregime të Kosovës", Zhan Iv Karleni, edhe librin e tij të tretë ia dedikon Kosovës, përkatësishst mikut të tij tashmë të ndjerë, Ilir Mustafës, ai i cili edhe e kish sjellur në Kosovë qysh në fillim të viteeve nëntëdhjeta të shekullit të kaluar..

"SEKRET I BLERINIT DHE PROZA TË TJERA" titullohet libri i ri i këtij miku të madh të shqiptarëve, të cilat mbajnë dhe nëntitullin (Tregime të reja për Kosovën).

Libri është botuar nga Shtëpia botuese "Beqir Musliu" , në dy gjuhë, frengjsisht e shqip, të cilat gjuhë shënojnë dy vendet-shtetet më të dashura të Zhan Ivit apo dhe dy gjuhët e zemrës së tij.

Përurimi i këtij libri bëhet më 23 korrik 2019, ora 12:00, në sallën e Kuvendit të Komunës, në Gjilan, nën organizimin e Ars Clubit "Beqir Musliu" dhe mbështetur nga Zyra e kryetarit të komunës, Lutfi Haziri.

Kalendari

Ngjarjet e datës 16 dhjetor 2019

- Policia e Kosovës, konkretisht Drejtoria e Policimit në Bashkësi dhe Preventivë dhe Komiteti Lokal për Siguri Publike nga komuna e Vushtrrisë organizon takimin e nëntëmbëdhjetë të Këshillit Ekzekutiv të Komiteteve Lokale për Siguri Publike. (Hotel Emerald, ora 10:00) 
 
- Komuna e Deçanit dhe Ministria e Arsimit vendosin gurthemelin për ndërtimin e objektit të ri të Shkollës Fillore të Mesme dhe të Ulët 'Lidhja e Prizerenit'. (Deçan, ora 12:00) 

 

- Mbahet ceremonia e dorëzimit të pajisjeve mjekësore për Klinikën e Neonatologjisë dhe Pediatrisë në Spitalin e Mitrovicës, pajisje keto të financuara nga partneri jonë Raiffeisen Bank në Kosovë.  (Spitali i Mitrovicës, Klinika e Neonatologjisë, ora 14:00)