15 Gusht 2020

Profesorët të gatshëm për veting

Prishtinë, 20 dhjetor - 3 profesorë të Universitetit të Prishtinës, Arben Hajrullahu nga departamenti i Shkencave Politike, Gani Jashari nga departamenti i Fizikës dhe Salem Lepaja nga departamenti i Telekomunikacionit, u shprehën të gatshëm që vetingu të fillojë me ta, nëse një proces i tillë fillon në Kosovë.

Në tryezën e mbajtur nga ORCA me temën “Çka po ndodh me arsimin në Kosovë, a është vetingu zgjidhja?”, pati pjesëmarrës nga OJQ-të aktive në Kosovë, profesorë universitarë, përfaqësues të organizatave studentore dhe studentë.

E gjithë tryeza u dakordua që arsimi në vend ka nevojë për reforma rrënjësore në të gjitha nivelet e tij dhe se vetingu është një nga instrumentet për të filluar reformën si mjet skanimi i gjendjes.

Befasi e tryezës, ishin profesorët universitarë të cilët përveç që e panë të nevojshëm një mjet të tillë si vetingu, ata edhe u shprehën të gatshëm që të jenë të parët që verifikohen nëse një proces i tillë zhvillohet në vendin tonë.

Në tryezë u diskutua edhe për rezultatet e nxënësve në PISA, si dhe nevojën për reformë rrënjësore në arsimin parauniversitar.
 

Kalendari

Ngjarjet e datës 15 Gusht 2020

Me rastin e 22 vjetorit të rënies së dëshmorit të kombit, Remzi Ademaj - Komandant Petriti, Komuna e Prizrenit në bashkëpunim me Shoqatën e Veteranëve të Luftës organizon aktivitete përkujtimore.

10:00 - Homazhe në varrezat e dëshmorëve në Landovicë

10:30 - Homazhe tek vendi i rënies në Nashec

11:00 - Homazhe tek monumenti i Lirisë

11:30 - Dhënia vullnetare e gjakut në repartin e transfuzionit të gjakut në Spitalin Rajonal të Prizrenit.

Për shkak të distancës nga qyteti, për këtë aktivitet do të ketë transport të organizuar nga ana e Komunës. Nisja do të bëhet në ora 9:15 nga Shtëpia e Bardhë.