24 Qershor 2018

Prezantohet kurrikula e arsimit profesional për agjencitë e sigurisë publike

Vushtrri, 9 nëntor - Akademia për Siguri Publike (AKSP) dhe Projekti i Binjakëzimit i financuar nga BE-ja “Mbështetja e mëtejmë për Arsimin Publik në Kosovë” do të prezantojnë zhvillimin e përbashkët të suksesshëm të 6 Kurrikulave të Arsimit dhe Trajnimit Profesional për 6 agjencitë e sigurisë publike në Kosovë.

Kurrikula do të prezantohet për Policinë e Kosovës, Shërbimin Korrektues të Kosovës, Shërbimin Sprovues të Kosovës, Agjencinë e Menaxhimit Emergjent, Doganën e Kosovës dhe Inspektoratin e Policisë së Kosovës.

Që nga viti 2018, stafi i agjencive për siguri publike do të përfitojnë nga kurrikula më e përditësuar dhe të mësojnë nga eksperienca dhe praktikat më të mira të agjencive për siguri publike nga Finlanda dhe Estonia.

Akademia dhe partnerët e projektit do t’iu dorëzojnë letra falënderimi të gjithë anëtarëve të grupeve punuese, të cilët kanë kontribuar në zhvillimin e kurrikulës. 
 

Kalendari

Ngjarjet e datës 24 Qershor 2018

- NISMa Socialdemokrate mban Kuvendin e dytë të Punës. (Hotel Emerald, ora 14:00)

- Lëvizja Vetëvendosje! mban konferencë për media. (Zyret e Vetevendosjes, ora 14:00)

- Federata e pingpongut të Kosovës do të organizojë Turneun në pingpong për ditën e Çlirimit. (Prishtin, ora 10:00)