02 Mars 2021

ORCA publikon raportin për justifikimin e titujve në Universitetin e Prishtinës

Prishtinë, 24 korrik - Organizata për Rritjen e Cilësisë në Arsim (ORCA) publikon raportin "Integriteti akademik, publikimi shkencor dhe justifikimi i titujve në Universitetin e Prishtinës".

- Sa është numri i profesorëve që nuk e justifikojnë titullin e tyre akademikë? Sa profesorë nuk e kanë asnjë punim shkencor? Cila është mesatarja e punimeve për profesor? Sa është numri i profesorëve që kanë publikuar punime në revista të dyshimta?

Për këto e shumë të dhëna shqetësuese rreth stafit akademik nëpër fakultetet e UP-së, do te njoftohen gjatë publikimit të këtij raporti, i cili do të mbahet sot në zyret e ORCAs.

 
 
 

Kalendari

Ngjarjet e datës 2 Mars 2021

- U.d. Presidentja Vjosa Osmani pret në takim të ngarkuarin e BE-së për dialogun Kosovë-Serbi, Miroslav Lajçak. (Kabineti i Presidentes, ora 8:00)

- Kryetari i Partisë Demokratike të Kosovës, Enver Hoxhaj pret në takim përfaqësuesin e BE-së për dialogun Kosovë - Serbi, Miroslav Lajçak. (Zyret e Selisë Qendrore të PDK-së, ora 9:50 - mediat të marrin pamje nga ky takim)

- Komisioni Rregullativ i Prokurimit Publik dhe USAID në Kosovë, lansojnë dy module të reja të prokurimit elektronik. (Hotel Swiss Diamond, ora 10:00)

-  Koalicioni ad-hoc i organizatave të shoqërisë civile dhe aktivistëve mbajnë konferencë për media, me ç’rast do të bëhet dorëzimi i përgjigjes në padinë e ngritur nga kompania KelKos Energy Sh.p.k ndaj aktivistes Shpresa Loshaj.  (Para objektit të Gjykatës Themelore, dega Deçan, ora 11:00)  

- Naša Inicijativa organizon protestë paqësore kundër uzurpimit të vendeve të garantuara në parlament si pasojë e një procesi jodemokratik zgjedhor dhe të kompromentuar nga manipulime në zgjedhjet e parakohshme parlamentare më 14 shkurt 2021. (Pikënisja e protestës fillon nga Hotel Grandi, ora 12:00)