18 Janar 2019

Në testin e maturës për kopjim u përdorën edhe orët e mençura

Prishtinë, 6 qershor - Testi i Maturës në këtë vit ka treguar më shumë rezultate pasi që është bërë ndarja në regjione.

Fehmi Hysenaj kryetar i Komisionit Shtetëror të Maturës, tha se me këtë ndarje ka pasur menaxhim më të mirë në organizim.

“Edhe vendimi për tu ndaluar qasja me telefona celular për nxënësit ka sjellë rezultate, po ashtu edhe vendimi për t'i dënuar komisionerët që do të mund të bëjnë shkelje, vendimi për mos pagesë të testit etj, kanë sjellë frymë të re”, theksoi Hysenaj sot në emisionin e mëngjesit “Mirëmëngjesi Kosovë”, në Radio Televizionin e Kosovës (RTK).

Sipas tij mangësia është se prindërit edhe nuk janë vetëdijesuar ende për të mos marrë me vete pajisje teknologjike. “Ka të përjashtuar nga testi për ata nxënës që kanë përdorur mjete, si telefona dhe orë digjitale”, tha ai.

Hysenaj bëri me dije se të dënuarit do të mund të humbin vetëm këtë afat të testit të maturës. “Ne presim që kjo matje të jetë më reale. Ne edhe me komunat diskutojmë për të pasur rezultat më të mirë. Edhe zyrtarët komunal na thonë se ky proces në këtë vit ka pasur më shumë suksese. Ky është rezultat, si i profesorëve ashtu edhe i nxënësëve”, theksoi ai.

Kalendari

Ngjarjet e datës 18 janar 2019 - Mbahet mbledhja e Kryesisë së Kuvendit me kryetarët e grupeve parlamentare. (Ndërtesa e Kuvendit, salla  C-301, ora 8:30)

- Kryeministri Ramush Haradinaj pret në takim 120 studentë nga Vjena dhe Venediku nga programi i studimeve  “Europian  Master in Human Rights and Democratisation”. (Ndërtesa e Qeverisë, ora 9:00 - vetëm pamje)

- Kryetar i Sindikatës së Pavarur të Arsimit të Shqipërisë, Nevruz Kaptelli me bashkëpunëtoret e tij vizitojnë Sindikatën e Bashkuar e Arsimit, Shkencës dhe Kulturës e Kosovës të cilët së bashku me Këshillin Grevistë Qendror do t'i vizitojnë grevistët e shkollës fillore “Dardania”. (Shkolla fillore Dardania, ora 10:00)

- Qendra e Lëvizjes Vetëvendosje! në Prishtinë mban konferencë për media. (Zyrat e Vetëvendosjes, ora 11:00)

- Kryetar i Sindikatës së Pavarur të Arsimit të Shqipërisë, Nevruz Kaptelli me bashkëpunëtoret e tij vizitojnë Sindikatën e Bashkuar e Arsimit, Shkencës dhe Kulturës e Kosovës të cilët së bashku me Këshillin Grevistë Qendror do t'i vizitojnë grevistët çerdhes “Gëzimi Ynë”. (Objekti i çerdhes “Gëzimi Ynë” në Prishtinë, ora 11:00)