04 Korrik 2020

Mbahet konventa e parë studentëve të Universiteti të Prishtinës

Prishtinë, 30 maj - Qeveria e Kosovës dhe Universiteti i Prishtinës organizojnë konventën e studentëve të Prishtinës, e cila mbahet për herë të parë në Republikën e Kosovës.

Në ketë konventë do të miratohen një rezolutë, lidhur me kërkesat dhe nevojat e të rinjve drejtuar, Presidentit, Kryetarit të Kuvendit  dhe Kryeministrit të  Republikës së Kosovës.

Konventa mbahet në amfiteatrin e Administratës Qendrore të Universitetit të Prishtinës.

Në këtë konventë marrin pjesë 500 student nga drejtime të ndryshme të Universitetit të Prishtinës.
 

Kalendari

Ngjarjet e datës 4 Korrik 2020

- Shoqata "Miqtë e Amerikës", do të organizojë aktivitet në nderim të 4 korrikut - Dita e Pavarësisë së SHBA ku aktiviteti fillon me pastrimin e sheshit Bill Clinton nga zjarrfikësat e Prishtinës. (Sheshit Bill Clinton, ora 10:00)

- Ministri i Infrastrukturës, Arban Abrashi do të bëjë shenjëzimin e shtigjeve të biçikletave në hyrje të Fushë-Kosovës, te rrethi i kazermës “Adem Jashari”, bashkë me grupin e çiklistëve “Marakli t’biçikletave”. (Parkingu i Ministrisë së Infrastrukturës, ora 10:00)

- Në nderim të 4 korrikut - Dita e Pavarësisë së SHBA pjestarët e Qendrës së Mjekësisë Urgjente të Prishtinë do ta ngrisin flamurin. (Sheshi Bill Clinton, ora 11:00)
 
- Kryeministri merr pjesë në fillmin e fushatë së korrje shirjeve në Kosovë. (Zona Industriale në fshatin Shirokë, Komuna e Suharekës, ora 14:00)