18 Janar 2019

Lansohet Qendra e Resurseve për Drejtësi Tranzicionale në UP

Prishtinë, 11 maj - Me rastin e themelimit të Qendrës së parë të Resurseve për Drejtësi Tranzicionale në Kosovë, Universiteti i Prishtinës, UN Women dhe Programi i Kombeve të Bashkuara për Zhvillim (UNDP) bëjnë lansimin e Qendrës, në kuadër të projektit Perspektiva Gjinore në Drejtësi Tranzicionale, financuar nga Bashkimi Evropian.

Krijimi i Qendrës së Resurseve për Drejtësi Tranzicionale në Universitetin e Prishtinës synon të rrisë rolin e arsimit në proceset e drejtësisë tranzicionale, duke ofruar programe edukimi, kërkime shkencore dhe aktivitete për ngritjen e vetëdijes.

Lansimi i Qendrës së Resurseve pë Drejtësi Tranzicionale do të shërbejë si një forum diskutimi me aktorët relevantë, duke përfshirë qeverinë, shoqërinë civile dhe akademinë, mbi proceset e drejtësisë tranzicionale në Kosovë.

Kalendari

Ngjarjet e datës 18 janar 2019 - Mbahet mbledhja e Kryesisë së Kuvendit me kryetarët e grupeve parlamentare. (Ndërtesa e Kuvendit, salla  C-301, ora 8:30)

- Kryeministri Ramush Haradinaj pret në takim 120 studentë nga Vjena dhe Venediku nga programi i studimeve  “Europian  Master in Human Rights and Democratisation”. (Ndërtesa e Qeverisë, ora 9:00 - vetëm pamje)

- Kryetar i Sindikatës së Pavarur të Arsimit të Shqipërisë, Nevruz Kaptelli me bashkëpunëtoret e tij vizitojnë Sindikatën e Bashkuar e Arsimit, Shkencës dhe Kulturës e Kosovës të cilët së bashku me Këshillin Grevistë Qendror do t'i vizitojnë grevistët e shkollës fillore “Dardania”. (Shkolla fillore Dardania, ora 10:00)

- Qendra e Lëvizjes Vetëvendosje! në Prishtinë mban konferencë për media. (Zyrat e Vetëvendosjes, ora 11:00)

- Kryetar i Sindikatës së Pavarur të Arsimit të Shqipërisë, Nevruz Kaptelli me bashkëpunëtoret e tij vizitojnë Sindikatën e Bashkuar e Arsimit, Shkencës dhe Kulturës e Kosovës të cilët së bashku me Këshillin Grevistë Qendror do t'i vizitojnë grevistët çerdhes “Gëzimi Ynë”. (Objekti i çerdhes “Gëzimi Ynë” në Prishtinë, ora 11:00)