26 Maj 2018

Komuna e interesuar të investojë në çerdhet me bazë në komunitet

Prishtinë, 17 maj - Kryetari Shpend Ahmeti bashkë me drejtoreshën rajonale të UNICEF-it për Evropë dhe Azi Qendrore, Afshan Khan, vizituan çerdhen “Shkronjat” në lagjen Arbëria, çerdhe kjo me bazë në komunitet.

Menaxhimi i çerdhes nga prindërit dhe komuna, ku komuna subvencionon për fëmijët që janë nga familjet me të ardhura më të ulëta, është formulë e veçantë në të cilën UNICEF është i gatshëm të ndihmojë tutje.

Si Komunë e Prishtinës, falënderojmë UNICEF-in për ndihmën e dhënë në rregullimin e këndeve të leximit nëpër çerdhet me bazë në komunitet, dhe do të punojmë tutje së bashku për ngritjen e kapacitetet të edukatoreve që punojnë nëpër këto çerdhe.

Kalendari

Ngjarjet e datës 26 Maj 2018

- Komisioni për Rekrutim i Këshillit Gjyqësor të Kosovës organizon mbajtjen e testit kualifikues për kandidatet të cilët kanë aplikuar për pozitën e gjyqtarit në gjykatat Themelore të Kosovës. (Hapësirat e Akademisë Policore në Vushtrri, ora 9:00)

- Kryeministri i Republikës së Kosovës, Ramush Haradinaj, merr pjesë në “Lutjet e Mëngjesit” në kuadër të Takimit të Evropës Juglindore “Love Your Neighbor”, të organizuar nga Kuvendi i Republikës së Shqipërisë. (Hotel Plaza, Tiranë, ora 10:30)

- Instituti ATOMI organizon ceremonin e shpërbilimit të më të mirëve të Garës Ndërkombëtare të Matematikës Kangaro. (Salla e Kuqe të Fakultetit të Filologjisë të Universitetit të Prishtinës, ora 14:00)