15 Gusht 2020

Hapet panairi i të diplomuarave në SHBA

Prishtinë, 21 nëntor - Në kuadër të Javës Ndërkombëtare të Edukimit Amerikan, American Advising Center Education USA organizon “Alumni Fair - Panairi i të diplomuarve në SHBA”, në Fakultetin e Edukimit te Universitetit te Prishtinës “Hasan Prishtina”.

Në panair do të prezantohen njëzet (20) pjesëmarrës (University of Washington, Wartburg College, Miami University, UNC Chapel Hill, USAID TLP, University of Iowa, University of Rochester, RIT Kosovo, University of Washington-Seatle, Florida Gulf Coast University, Yes Alumni Coordinator, University of Puget Sound, Florida Institute of Technology, Western Kentucky University, University of California, University of Notre Dame, Fordham University and U.S. Embassy in Pristina, Kosovo – Public Affairs Office and Consular Section).

Përfaqësuesit të cilët kanë studiuar në Universitete Amerikane në SHBA-të përfshirë dhe përfaqësuesit e Ambasadës Amerikane në Prishtinë para nxënëseve, studentëve dhe profesorëve kosovarë do të paraqesin programet e studimeve akademike dhe mundësitë e përkrahjes financiare nga Universitete Amerikane që kanë studiuar në Universitetet Amerikane përkatëse.

Pjesë e panairit do të jenë dhe përfaqësuesit e ambasadës së SHBA-ve në Kosovë.

Kalendari

Ngjarjet e datës 15 Gusht 2020

Me rastin e 22 vjetorit të rënies së dëshmorit të kombit, Remzi Ademaj - Komandant Petriti, Komuna e Prizrenit në bashkëpunim me Shoqatën e Veteranëve të Luftës organizon aktivitete përkujtimore.

10:00 - Homazhe në varrezat e dëshmorëve në Landovicë

10:30 - Homazhe tek vendi i rënies në Nashec

11:00 - Homazhe tek monumenti i Lirisë

11:30 - Dhënia vullnetare e gjakut në repartin e transfuzionit të gjakut në Spitalin Rajonal të Prizrenit.

Për shkak të distancës nga qyteti, për këtë aktivitet do të ketë transport të organizuar nga ana e Komunës. Nisja do të bëhet në ora 9:15 nga Shtëpia e Bardhë.